Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mitja Marató Ciutat de Mataró torna aquest cap de setmana

Escoltar

La Mitja Marató Ciutat de Mataró torna aquest cap de setmana

El president del Patronat Muncicipal d'Esports (PME), Ivan Pera, ha presentat avui la 8a Mitja Marató Ciutat de Mataró i 12a Marató Escolar, que tindran lloc diumenge 4 de desembre. La Mitja Marató està inscrita als calendaris de la Federació Catalana d'Atletisme i de la Real Federació Espanyola d'Atletisme, i és puntuable per a la Lliga d'intern@utes 2005.

La Mitja Marató està organitzada pel PME, la Diputació de Barcelona, el GA Lluïsos Mataró, el Grup Maratonià Mataró, Maimakansu, el Centre Atlètic Laietània, la Real Federación Española de Atletismo i la Federació Catalana d'Atletisme, i està patrocinada per Procter&Gamble i Caixa Laietana. També compta amb la col·laboració de Ronda 43 Intersport, Forum, Alcampo, Beiersdorf, SETRADIS, Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Unic, Atm, Fisiomat, Voluntaris per al Futur i CTM-Centro de Terapias Naturales.

La distància certificada de la cursa és de 21,097 km. El recorregut, que transcorre per tota la ciutat, té un desnivell màxim de 49 metres. La sortida i l'arribada estaran situades a la plaça d'Espanya, on hi haurà servei de guardaroba, i també productes alimentaris i un massatge reparador per després de la cursa. Com a novetat, enguany s'ha habilitat un nou punt d'avituallament al km 19,5.

La classificació i el control dels participants es farà mitjançant un xip (championchip) que es col·locarà a les sabates i que enregistrarà l'hora exacta de la sortida i de l'arribada del corredor.

La sortida de la cursa serà a les 10 h i el control d'arribada es tancarà a les 12.30 h.

Hi haurà 6 categories, tant masculines com femenines, en funció de l'any de naixement, i una per a corredors en cadira de rodes. Les categories seran:

1/A: Nascuts el 1986 i següents

2/B: Nascuts entre 1976 i el 1985

3/C: Nascuts entre el 1966 i el 1975

4/D: Nascuts entre el 1956 i el 1965

5/E: Nascuts entr el 1946 i el 1955

6/F: Nascuts abans del 1946

7/G: Participants en cadira de rodes

Obtindran trofeus els 3 primers classificats en cada categoria, els millors equips masculí i femení i l'equip amb més corredors. Els premis en metàl·lic s'atorgaran als 5 primers classificats de les generals masculina i femenina i als primers dels rànquings d'equips masculí i femení. A més, hi haurà un premi especial de 1.000 euros si el guanyador o la guanyadora rebaixa el rècord de la prova, que actualment és d'1h 04m 25s en categoria masculina i d'1h 16m 17s en categoria femenina. Aquest darrer rècord el va establir l'any passat la corredora Hellena Loshanyang.

Els premis seran els següents:

1r classificat: 500 €

2n classificat: 400 €

3r classificat: 300 €

4t classificat: 200 €

5è classificat: 150 €

Primer equip: 200 €

Marató escolar

La Marató escolar està adreçada als alumnes de les escoles de Mataró d'entre 8 i 16 anys. Té un recorregut aproximat de 3 km. La sortida es donarà un cop ja hagin sortit els participants de la Mitja Marató. Tots els participants tindran un obsequi sorpresa.

Afectacions al trànsit

Estan previstes restriccions i talls de trànsit al llarg dels vials per on han de transcórrer les curses. A més, tindran lloc les següents afectacions al trànsit:

  • entre les 7 h i les 12.30 h, la zona de sortida i arribada quedarà tallada al trànsit. Aquesta zona comprèn la plaça d'Espanya, el Camí de la Geganta i el tram de la ronda d'Alfons X el Savi entre la plaça d'Espanya i el carrer de l'Esplanada.
  • entre les 9 h i les 13.30 h, quedaran tallades al trànsit la carretera de Barcelona, l'avinguda del Maresme i la carretera Nacional II entre la rotonda del Rengle i la rotonda de l'Experience. Entre la ronda de Joan d'Àustria i la ronda de Barceló s'habilitarà un carril lateral per circular en sentit Barcelona.
  • Els accessos al passeig Marítim i el Port per la Porta Laietana i la ronda de Joan d'Àustria quedaran tancats durant aquest temps. Fins a les 10 h, s'hi podrà accedir pel pas del Cargol. Entre les 10 h i les 11.05 h quedaran tancats tots els accessos, i a partir de les 11.05 h es tornarà a obrir el pas del Cargol.