Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local comença la X Campanya de Gossos a la Via Pública

Escoltar

La Policia Local comença la X Campanya de Gossos a la Via Pública

La Policia Local va començar ahir la X Campanya de Gossos a la Via Pública. Aquesta campanya tindrà lloc fins divendres 18 de novembre, i la duen a terme la Unitat de Qualitat de Vida i la Policia de Barri, en col·laboració amb el Servei de Salut Pública, en el marc del Pla de Civisme.

L'objectiu d'aquesta campanya és el control de les condicions de tinença dels gossos i la conscienciació dels deures administratius i cívics que comporta la titularitat d'un animal per tal de garantir les adequades i segures condicions de la tinença dels animals, en benefici tant dels mateixos animals com de la resta de ciutadans. Durant la darrera campanya, realitzada el novembre de 2004, la Policia Local va efectuar un total de 121 denúncies.

Les infraccions en matèria d'animals domèstics són sancionables amb imports que van des dels 30 als 2.500 euros, en funció de la normativa infringida. Les normatives que s'apliquen són:

  • Ordenança Municipal sobre la Tinença d'Animals Domèstics
  • Ordenança de Civisme
  • Ordenança de Residus
  • Llei 22/2003, de 4 de juliol, de Protecció dels animals.
  • Decret 328/1998, de 24 de desembre, pel qual es regula la identificació i el Registre general d'animals de companyia.
  • Llei 10/99, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.
  • Decret 170/2002, de 11 de juny sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.

Especial atenció als gossos potencialment perillosos

Els agents prestaran especial atenció als gossos potencialment perillosos i informaran els propietaris de l'obligació de disposar de llicència municipal per poder tenir aquests gossos i passejar-los pels espais públics. Aquells que no en tinguin tindran un mes per formalitzar aquest tràmit i en cas contrari seran denunciats. Els gossos perillosos hauran d'anar sempre lligats i amb morrió.

Així mateix, es vigilarà i denunciarà els animals solts a la via pública, els que miccionin a les zones d'esbarjo per a infants i sobre tot els propietaris que no recullin les deposicions.