Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La X Fira Mercat del Bolet arriba aquest cap de setmana

Escoltar

La X Fira Mercat del Bolet arriba aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, els dies 5 i 6 de novembre, tindrà lloc a la Plaça de l'Ajuntament la X Fira Mercat del Bolet. Aquesta mostra està organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), amb la col·laboració del Museu de Mataró i del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.

A la mostra hi participaran 24 expositors de bolet fresc, en conserva i assecats i llibres especialitzats en bolets. Com l'any passat, també hi haurà parades que oferiran productes relacionats amb la tardor i el bosc com per exemple castanyes, codonyat, pa de figa, carbasses o embotits artesans fets amb bolets.

Com a novetat, enguany la fira comptarà amb un venedor de bolets japonesos anomenats "Shiitake" que també vendrà un petit recipient preparat per a que tothom pugui fer créixer bolets d'aquesta mena a casa seva.

La X Fira Mercat del Bolet estarà oberta de les 10h a les 21h.

Com cada any, a l'entorn de la fira , el Patronat Municipal de Cultura i el Museu de Mataró preparen la 21a exposició de Bolets del Maresme i el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Maresme organitza una sèrie d'activitats gastronòmiques que tenen el bolet com a eix central.

21a exposició de bolets del Maresme

Del 5 al 13 de novembre, al Museu de Mataró s'hi pot visitar la tradicional exposició de bolets organitzada pel Patronat Municipal de Cultura - Museu de Mataró, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Aquesta mostra, com les anteriors edicions, pretén donar a conèixer el món dels fongs, com a condició fonamental per tal de col·laborar en la conservació del patrimoni natural. A més, l'exposició inclou altres activitats complementàries:

Sortida a buscar bolets

El dissabte 5 de novembre a les 8 del matí s'ha organitzat una sortida popular per anar a buscar bolets. El punt de trobada serà al passeig del Callao, davant l'Escola Universitària del Maresme. Els participants hauran de dur cotxe, cistell i ganivet.

Una vegada s'hagi tornat del bosc, tots els bolets trobats es classificaran i s'exposaran al recinte de la fira.

Audiovisual en 3D Formes i colors dels bolets de Rafael Cirera

El diumenge 6 de novembre el Museu de Mataró projectarà l'audiovisual en 3D Formes i colors dels bolets, de Rafael Cirera, a totes les hores mitges i en punt dins de l'horari d'obertura al públic del Museu de Mataró (d'11 h a 14 h i de 18 a 21 h).

Aquesta projecció està organitzada per la Diputació de Barcelona, dins les activitats del programa "Viu el Parc" del Montnegre i el Corredor, amb la col·laboració del Centre de Documentació del Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Curs de bolets

Els dies 8, 10, 15 i 17 (dimarts i dijous) de novembre es duran a terme les sessions teòriques d'aquest curs adreçat a adults iniciats en la biologia dels fongs. Aquestes sessions tindran lloc al Museu de Mataró, de 2/4 de 8 a les 9 del vespre.

El curs es complementarà amb una sessió pràctica al camp dissabte 12 al matí. Les inscripcions són gratuïtes i les places s'adjudicaran per ordre d'inscripció.

Activitats per a escolars

Cal concertar dia i hora al telèfon 93 758 24 01, dilluns, dimecres i divendres de 10 h a 13 h.

  • "Visites guiades a la 21a Exposició de bolets del Maresme", la setmana del 7 al 11 de novembre en horari lectiu.
  • Tallers: del 7 al 30 de novembre, de dilluns a divendres.

"Els bolets: descoberta

", adreçat als alumnes d'educació infantil i cicle inicial de primària.

"Els bolets: formes i colors", adreçat als alumnes de cicle mitjà i superior de primària. Del 7 al 30 de novembre, de dilluns a divendres.

"Bolets: com som?", adreçat als alumnes de secundària. Del 7 al 30 de novembre, de dilluns a divendres. Durada: 1 h. 45 min.

X Jornades Gastronòmiques

Del 2 al 20 de novembre els restaurants Bocca, Laru, Can Bruguera, Iluro i Caminetto de Mataró; Les Ginesteres d'Argentona i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres oferiran una variada oferta de menús que tenen com a ingredient principal els bolets.

Aquestes jornades estan organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

Degustació popular d'arròs amb bolets

El diumenge 6 a les 12 del migdia es farà una degustació d'arròs amb bolets a la Plaça de l'Ajuntament, organitzada per l'IMPEM amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i la Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.