Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aconsegueix una indemnització pels danys causats als plàtans dels voltants de la Llar Cabanellas

Escoltar

L'Ajuntament aconsegueix una indemnització pels danys causats als plàtans dels voltants de la Llar Cabanellas

L'empresa Will Kill ha indemnitzat l'Ajuntament amb 60.000 euros per haver fet malbé els arbres de la vorera de la ronda d'Alfons X el Savi i del passeig d'Antoni Martí Cabanellas. Aquesta empresa duia a terme treballs de manteniment dins del solar de la Llar Cabanellas, situat a la cruïlla d'aquests vials, i l'herbicida que aplicava per eliminar les males herbes es va filtrar i va afectar l'arbrat públic de la zona, format bàsicament per plàtans.

La primavera de l'any 2003, els tècnics del Servei de Manteniment van detectar que la nova brotada dels plàtans de la ronda d'Alfons X el Savi i el passeig d'Antoni Martí Cabanellas estava sortint amb anomalies que es traduïen en un estat de malformació i raquitisme dels arbres.

Un cop es va descartar que el problema estigués causat pel tipus de poda, pels tractaments fitosanitaris o bé per contaminació directa als escossells, es va estudiar la hipòtesi que la causa de l'afectació estigués en l'entorn més immediat.

El resultat de l'estudi va determinar que la malformació dels brots i el raquitisme estaven causats per l'herbicida utilitzat per eliminar les herbes del solar interior de la Llar Cabanellas. Aquest s'havia filtrat pel subsòl fins arribar a les arrels dels arbres i havia afectat greument el seu metabolisme.

El passat mes de març, l'Ajuntament i l'empresa van arribar a un acord que es va traduir en la signatura d'un conveni per reparar els danys i perjudicis causats.

Dels 60.000 euros de la indemnització, 26.000 es destinaran a replantar els arbres que no tenen cap possibilitat de refer-se, tractar els restants i sanejar el terreny. La resta, 34.000 euros, que correspon al valor patrimonial perdut, es reinvertirà en la jardineria de Mataró.