Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova la substitució parcial de la coberta del convent del carrer de Sant Josep

Escoltar

L'Ajuntament aprova la substitució parcial de la coberta del convent del carrer de Sant Josep

La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el passat dilluns 19 de setembre el projecte per substituir parcialment la coberta del convent situat al carrer de Sant Josep, 9. Aquest és un edifici construït als segles XVI i XVII, i catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic amb categoria A.

Actualment, el convent, que és de titularitat municipal, està destinat a la residència de les Missioneres de la Immaculada Concepció. El passat mes de juny, les monges van haver de desallotjar l'edifici pel mal estat en què es trobava.

Durant els mesos de juliol i agost, el Servei de Manteniment va procedir a desmuntar la coberta i a col·locar encavallades metàl·liques i una coberta de xapa de manera provisional.

Amb aquest projecte, la coberta de les zones sud i oest del convent es substituirà tot mantenint l'aspecte exterior d'aquesta. Els treballs afectaran una superfície de 315 m2.

La coberta anterior estava formada per unes encavallades i biguetes de fusta, encadellat ceràmic i teula àrab. Per a la nova coberta, està previst aprofitar les encavallades metàl·liques de la coberta provisional que va instal·lar el Servei de Manteniment.

La nova coberta també estarà formada per biguetes tubulars metàl·liques; un tauler composat per material hidròfug a la part superior, un aïllament tèrmic central i fusta xapada a l'interior; plaques de fibraciment i teula àrab a la part superior de la coberta. S'aprofitaran totes les teules de l'antiga coberta que estiguin en bon estat.

El projecte encara ha de superar els tràmits d'aprovació definitiva i d'adjudicació. Un cop superat aquests tràmits, les obres, que tenen un pressupost d'168.662,48 euros, tindran un termini d'execució de 6 mesos.