Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament convoca divendres a les 12 h una concentració en record de les víctimes de l'11M

Escoltar

L'Ajuntament convoca divendres a les 12 h una concentració en record de les víctimes de l'11M

L'Ajuntament convoca divendres que ve els ciutadans i ciutadanes a fer 5 minuts de silenci per manifestar el rebuig a la violència i expressar la solidaritat amb les víctimes i familiars dels afectats pels atemptats que van tenir lloc a Madrid l'11 de març del 2004.

La concentració tindrà lloc el mateix dia que es compleix un any dels atemptats i tindrà lloc a les 12 hores davant l'edifici de l'Ajuntament (La Riera, 48).

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va proposar ahir als grups municipals celebrar també divendres, a les 11.30 hores, una junta de portaveus extraordinària on sotmetre a aprovació el text de la declaració que promou la Federació de Municipis de Catalunya amb motiu de l'11 M. D'aquesta manera, aquest manifest podria llegir-se en el decurs de la concentració.

El text íntegre de la declaració és el següent:

Declaració de l'11 de març en record a les víctimes i contra el terrorisme

"Avui es compleix el primer aniversari del pitjor atemptat terrorista que ha patit la societat espanyola des de la instauració de la democràcia. Un atemptat que va costar la vida a 192 persones i que va convulsionar tota la societat arreu.

Des del primer moment, els municipis catalans van mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i el seu rebuig al terrorisme. Es van celebrar actes arreu del nostre país per mostrar el condol i la solidaritat amb les persones i els municipis afectats per aquest brutal atemptat.

Els municipis catalans van mostrar en aquell moment aquest dolor i aquesta solidaritat amb diferents accions. La Federació de Municipis va lliurar les mostres de suport dels pobles i ciutats catalanes €més de 10.000 signatures, dibuixos i fotografies- en un acte simbòlic a l'Ajuntament de Madrid.

Avui, un any després, aprovem la següent declaració

  1. Condemnem i lamentem, una vegada més, l'atemptat de l'11 de març de 2004, mostrem el nostre suport i solidaritat amb les persones i poblacions afectades i reiterem el nostre homenatge a les víctimes.
  2. Ens afegim a la convocatòria feta pel govern espanyol de fer cinc minuts de silenci aquest 11 de març a les 12 del migdia en record de les víctimes.
  3. Ens afegim a la jornada de dol oficial decretada per l'estat i per aquest motiu les banderes del nostre municipi onejaran a mig pal en senyal de dol durant tot el dia.
  4. Demanem al govern de l'estat i al Congrés dels Diputats que continuï treballant amb tots els mecanismes al seu abast per avançar en els diferents treballs per a prevenir i combatre les amenaces terroristes que puguin dirigir-se cap al nostre país, Europa i la resta del món."