Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró i Fecsa Endesa remodelen la xarxa elèctrica al municipi i desballesten 21 torres de mitja tensió

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró i Fecsa Endesa remodelen la xarxa elèctrica al municipi i desballesten 21 torres de mitja tensió

Fecsa Endesa ha desballestat aquest matí una de les 21 torres metàl·liques de vint metres d'alçada existents a la zona de Rocafonda-El Palau, de Mataró, com a part del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i la Companyia firmat l'abril de 2003 per desplaçar i remodelar tota la xarxa elèctrica de mitja tensió d'aquesta àrea de la capital del Maresme.

A l'acte de la retirada de la torre, que s'ha dut a terme davant del CAP de Rocafonda-El Palau i del parvulari del CEIP Germanes Bertomeu, hi ha assistit l'alcade de Mataró, Joan Antoni Baron, i el director de Fecsa Endesa al Maresme, Alexandre Fàbregas.

Els treballs de desplaçament de les infraestructures elèctriques de Rocafonda-El Palau, emmarcats dins del Pla integral d'aquest sector, han consistit a modificar el traçat de 30 línies diferents de mitja tensió, i s'han executat en dues fases. En total, l'operació ha tingut un pressupost d'1.479.166,17 euros. El consistori n'ha aportat 1.031.953,54 euros, un 80% dels quals (825.562,83 euros) provenen de la subvenció dels Fons de Cohesió de la Unió Europea per al projecte de Recuperació urbana i mediambiental de Rocafonda. La companyia elèctrica ha finançat la resta, que correspon aproximadament al 30% del cost total de l'actuació.

En una primera fase, que es va dur a terme durant el primer semestre de 2004, es van aixecar dues noves torres de doble circuit i es van estendre més de 70 quilòmetres de cable de 25 kV subterrani. Tant bon punt la nova xarxa ha entrat en servei, s'ha pogut iniciar la segona i última fase dels treballs, que consisteixen en el desmuntatge de l'antiga instal·lació, és a dir, 21 torres metàl·liques i més de 15 quilòmetres de cable aeri.

Així, amb la remodelació i el desballastament d'aquestes infraestructures elèctriques es redueix l'impacte visual de la xarxa a la riera de Sant Simó i a la ronda de Miguel de Cervantes.