Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament es compromet a crear unes 300 places en tres noves escoles bressol abans del curs 2008-09

Escoltar

L'Ajuntament es compromet a crear unes 300 places en tres noves escoles bressol abans del curs 2008-09

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat el compromís de creació d'aproximadament 300 noves places d'escola bressol públiques abans del curs 2008-2009.

Aquest compromís té el seu origen en l'acord marc signat entre el Departament d'Educació de la Generalitat, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis el passat 14 de febrer per al finançament de la creació de places públiques de llars d'infants i per al seu sosteniment, amb l'objectiu de crear 30.000 noves places a tot Catalunya.

En aquest acord marc s'exposa que la Generalitat finançarà amb 5.000 euros cada una de les places creades i que s'incrementaran en 1.800 euros les despeses atorgades per al funcionament de cada una de les places a partir del curs escolar 2005-06.

Amb aquest acord marc i en aplicació de la Llei 5/2004 per a la composició d'una única xarxa pública d'escoles bressol, el Departament d'Educació de la Generalitat ha elaborat un Mapa de Llars d'Infants a Catalunya 2004-2008, en el qual s'especifica el nombre de places de nova creació que ha d'assumir cada ajuntament en col·laboració amb l'administració autonòmica. A Mataró, aquest Mapa concreta que han de ser 240 places.

L'acord supera el compromís general de 240 places

Els acords concrets que el Ple de l'Ajuntament va adoptar ahir, a instàncies del consell plenari de l'Institut Municipal d'Educació (IME) són:

"Primer- Assumir el compromís per part de l'Ajuntament de Mataró de la creació de com a mínim de les 240 places d'escoles bressol de 0 a 3 anys d'acord amb el Mapa de llars d'infants de Catalunya 2004-2008, fins el curs 2008-09.

Segon- Facultar l'alcalde per a la signatura de tota la documentació que calgui per a l'efectivitat de l'acord.

Tercer- Concretar la consecució d'aquest compromís amb la creació de tres noves escoles bressol municipals de set unitats i un total de 300 places aproximadament, situades respectivament a la zona de l'Escorxador-Cal Collut, de la Via Europa-Cirera i del Nord-Cerdanyola.

Paral·lelament, manifestar la voluntat de construir una altra nova escola bressol, també de set unitats, per a substitució i ampliació de l'actual escola bressol de Cerdanyola (passeig Ramon Berenguer III), a la zona sud de Cerdanyola.

Quart- Donar trasllat d'aquest acord a la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l'Associació Catalana de Municipis".