Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament fa una auditoria del manteniment de les instal·lacions esportives

Escoltar

L'Ajuntament fa una auditoria del manteniment de les instal·lacions esportives

El Patronat Municipal d'Esports està realitzant una auditoria del manteniment de les instal·lacions esportives de Mataró, que inclourà un pla de millora detallat per a cadascun dels equipaments. L'auditoria, adjudicada a l'empresa Xavier Guitart SA, s'ha començat a fer aquest estiu amb visites a les diferents instal·lacions.

L'auditoria té com objectiu determinar l'estat de les instal·lacions, detectar les possibles mancances i elaborar un calendari i pressupost d'execució de les possibles millores.

L'àrea d'esports de la Diputació de Barcelona va concedir al desembre de 2004 una subvenció de 50.000 euros per realitzar l'estudi.

Estat d'execució del pla de millora de les instal·lacions

El regidor d'Esports, Ivan Pera, va presentar el passat divendres 23 en comissió informativa de Serveis Personals l'estat d'execució del Pla de millora de les instal·lacions esportives municipals per al 2005, actuacions que l'Ajuntament va començar durant el primer trimestre d'any.

El Pla contempla 131 actuacions, de les quals 53 corresponen a inversions de millora i 78 a treballs de manteniment. Els treballs són executats conjuntament pel Servei de Manteniment i el Patronat Municipal d'Esports.

Pel que fa a les inversions de millora, l'estat d'execució de les 53 actuacions previstes, amb un pressupost global de 195.998 euros, és el següent:

  • De gener a 31 d'agost s'han dut a terme 29 actuacions, amb un cost de 107.442,21 euros. D'aquestes actuacions, 5 s'han realitzat durant l'estiu, amb un cost de 49.800 euros.
  • Durant el setembre s'han iniciat 7 actuacions més, amb un cost de 33.656 euros: la millora de la gespa artificial del Camp Municipal d'Esports i del camp del Camí del Mig (3.828 euros cadascun), la visera d'entrada del camp del Camí del Mig (3.400 euros), la instal·lació de la caldera de gas del camp de futbol de Can Xalant (6.000 euros), el tancament de les parets nord i sud del Poliesportiu Municipal de Cirera (6.000 euros), l'adquisició de material esportiu per al gimnàs del Casal de Joves de la Plaça d'Espanya (1.000 euros) i el tancament de la pista poliesportiva del Velòdrom Municipal (7.000 euros).
  • La resta d'actuacions es realitzaran abans de finals d'any.

Pel que fa als treballs de manteniment, l'estat d'execució de les 78 actuacions previstes, amb un pressupost global de 48.660 euros, és el següent:

  • De gener a 31 d'agost s'han realitzat 38 actuacions, amb un cost de 17.900 euros. D'aquestes actuacions, 10 s'han realitzat durant l'estiu, amb un cost de 7.600 euros.
  • Durant el setembre s'han iniciat 11 actuacions més, amb un cost de 6.960 euros: al Camp de Futbol de Vista Alegre, l'arranjament dels altaveus de megafonia (300 euros), el desguàs del bar (600 euros) i la reparació de la zona de banquetes (250 euros); al Camp de Futbol de Pla d'en Boet, l'arranjament de la zona d'entrada (600 euros), cimentar el terra i pintar la pèrgola (360 euros), arranjament bancs pel públic (600 euros) i l'arranjament dels vidres dels vestidors (600 euros); l'arranjament de la tanca de la pista poliesportiva de la zona esportiva municipal de Rocafonda (1.000 euros); al Poliesportiu Municipal de Cirera, l'arranjament de la graderia plegable (2.000 euros) i el canvi de la planxa trencada de la façana (300 euros).
  • La resta d'actuacions programades es realitzaran abans de finals d'any.

A banda del pla de millora, el Patronat Municipal d'Esports també ha realitzat en els primers 8 mesos de l'any diferents actuacions de manteniment d'emergències o petites reparacions, fruit de l'ús regular i diari de les instal·lacions esportives municipals. La despesa global realitzada fins l'agost per aquests conceptes és de 10.000 euros. Durant l'estiu també s'han fet actuacions importants de pintura dels edificis i de les línies dels camps de jocs reglamentaris per valor de 3.000 euros.