Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona signen un conveni per redactar el Pla d'Accessibilitat Universal a Mataró

Escoltar

L'Ajuntament i la Diputació de Barcelona signen un conveni per redactar el Pla d'Accessibilitat Universal a Mataró

L'Ajuntament va signar a finals d'octubre un conveni amb la Diputació de Barcelona per redactar un Pla d'Accessibilitat Universal per a Mataró. Aquest Pla, que redactarà la Diputació, suposarà una anàlisi global de les necessitats de la ciutat en matèria d'accessibilitat.

D'una banda, el conveni signat preveu l'actualització del Pla d'Accessibilitat vigent, relacionat amb l'accés a les infrastructures i la via pública, i de l'altra, també contemplarà els aspectes a millorar pel que fa a la comunicació i la participació en els diferents serveis i activitats que ofereix la ciutat.

La previsió és que la Diputació entregui el document definitiu del Pla d'Accessibilitat Universal a l'Ajuntament durant l'any 2007. La redacció d'aquest Pla té un cost de 33.000 euros, dels quals l'Ajuntament en pagarà 24.000 i la Diputació 9.000.

Accessibilitat a les infrastructures

Pel que fa a l'accessibilitat a les infrastructures, s'actualitzaran els plànols i dades que es van recollir durant la redacció del Pla vigent. Es recolliran dades en 3 àmbits:

  • La via pública.
  • Els parcs, jardins, platges i altres espais públics que pugin ser considerats d'interès per a la ciutadania.
  • Els edificis municipals.

Un cop actualitzades les dades, es determinaran les mesures que cal dur a terme per tal d'assolir el nivell d'accessibilitat que estableix la legislació vigent.

Accessibilitat a la comunicació i participació

El Pla d'Accessibilitat Universal també proposarà desenvolupar programes per eliminar les barreres a la comunicació, millorar les relacions de la ciutadania amb els diversos estaments de l'administració local i els canals de comunicació de les diferents entitats. L'objectiu és que les persones amb discapacitats puguin accedir als serveis i activitats que l'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania.

La redacció d'aquesta part del Pla d'Accessibilitat Universal es durà a terme en 3 fases:

  1. Es definiran els objectius a cobrir pel que fa a la comunicació i participació dels diversos col·lectius envers els serveis que l'Ajuntament ofereix a la ciutadania, establint el final que seria desitjable.
  2. S'identificarà l'estat actual d'accessibilitat dels serveis de l'Ajuntament.
  3. Es proposarà un Pla d'Etapes amb les actuacions i millores a efectuar en els diferents canals de comunicació i en les diferents àrees.

En el procés de redacció del Pla, i especialment per a la primera fase, es tindran en compte els suggeriments de les associacions i entitats que treballen per l'atenció i integració de les persones amb discapacitats.