Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i la Generalitat signen un conveni per millorar la qualitat de la xarxa sanitària de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament i la Generalitat signen un conveni per millorar la qualitat de la xarxa sanitària de Mataró

L'alcalde, Joan Antoni Baron, la consellera de Salut, Marina Geli, i el director del Servei Català de la Salut, Carles Manté, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de Mataró. L'acord contempla, entre altres qüestions, la construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària (CAP) a l'àmbit de La Llàntia-Via Europa i l'ampliació del CAP Cirera-Molins.

L'objectiu de l'acord és establir un marc de referència per articular la col·laboració entre l'Ajuntament i el Departament de Salut en l'àmbit de l'atenció sanitària.

Així, la Generalitat promourà la construcció del nou CAP La Llàntia-Via Europa i les obres d'ampliació del CAP Cirera-Molins, mentre que l'Ajuntament farà la cessió al Servei Català de la Salut dels immobles necessaris per executar les actuacions previstes. En concret, el nou CAP de La Llàntia-Via Europa es construirà al solar ubicat a la cantonada del carrer de La Boixa amb el carrer de la Verge de Guadalupe.

D'altra banda, el conveni preveu que les actuacions a realitzar en el futur per atendre les necessitats del municipi dins de l'àmbit de l'atenció especialitzada ambulatòria quedaran reflectides en el Pla Sanitari del Maresme. Aquest pla, que el Departament de Salut té previst impulsar aquest any amb la participació dels ajuntaments implicats, analitzarà la situació actual i proposarà les estratègies a emprendre en els propers anys.

Segons l'acord signat avui, el Pla Sanitari del Maresme incorporarà la definició d'un nou dispositiu d'atenció especialitzada ambulatòria, dotat amb els recursos humans i tecnològics suficients per garantir una resposta especialitzada de qualitat en el nivell més pròxim al ciutadà.

El conveni estableix la creació d'una comissió mixta de seguiment dels compromisos, formada per dos representants municipals i dos del Departament de la Salut. L'acord tindrà vigència fins a 31 de desembre i es renovarà per successius períodes anuals.