Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament implanta un carril bici a les rondes de Miguel de Cervantes i de Joan d'Àustria

Escoltar

L'Ajuntament implanta un carril bici a les rondes de Miguel de Cervantes i de Joan d'Àustria

L'Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs per implantar un carril d'ús exclusiu per a bicicletes a les rondes de Miguel de Cervantes i de Joan d'Àustria. Aquest carril bici estarà situat a la banda d'aquestes rondes que toca amb la riera de Sant Simó.

Aquest carril bici, amb una llargària aproximada de 900 metres, cobrirà la distància entre la sortida del passeig Marítim a la ronda de Joan d'Àustria i la plaça d'Alfred Opisso i permetrà relligar la zona de lleure del passeig Marítim amb la pista practicable del camí de les Cinc Sènies.

Descripció dels treballs

Els treballs per implantar el carril bici a les rondes de Miguel de Cervantes i de Joan d'Àustria tindran una durada aproximada d'un mes, i comprenen, d'una banda, una part d'obra civil i una part de treballs de senyalització. La part d'obra civil la duu a terme l'empresa Instal·lacions Emili Bone SL amb un pressupost de 29.585,65 euros. Els treballs de senyalització els duu a terme l'empresa Bor Señalizaciones y Complementos amb un pressupost de 25.429,86 euros.

L'obra civil del projecte comprèn la creació de plataformes de parada de Mataró Bus en els trams de la calçada on sigui necessari, i la creació de rebaixos als passos de vianants.

Per la seva banda, la senyalització comprèn la repintada dels carrils i la senyalització del nou carril amb bandes separadores.

Un cop ja estigui implantat el carril bici, l'estacionament a la ronda de Miguel de Cervantes només estarà permès per als turismes i motocicletes en els espais delimitats.

El circuit de carril bici

Mataró també disposa de circuits de carril bici al polígon industrial de les Hortes del Camí Ral, a la vorera del tram de la carretera de Barcelona (N-II) al pas pel Rengle, i al Camí del Mig-Avinguda de Lluís Companys-Porta Laietana, i un tram de la riera d'Argentona també està habilitat per a aquesta pràctica.

Així, quan estigui implantat el carril bici a la ronda de Miguel de Cervantes i de Joan d'Àustria, Mataró disposarà de 4.960 m de recorregut específic per a bicicletes.

A més, aquest tram també estarà lligat amb el que s'està executant actualment a la ronda de Rafael Estrany, dins del projecte d'urbanització d'aquest vial.