Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza diferents actes amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors

Escoltar

L'Ajuntament organitza diferents actes amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors

Coincidint amb la celebració demà, 15 de març, del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, l'Ajuntament de Mataró ha convocat un concurs adreçat als escolars i ofereix a les entitats des d'aquest mes un seguit de sessions informatives en matèria de consum.

El I Concurs del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors s'ha convocat a proposta del Consell Municipal de Consum i compta amb la col·laboració de la Llibreria Robafaves. Hi poden participar els escolars mataronins de 6 a 12 anys.

Els participants han de presentar un conte o història curta, o bé una auca o còmic que combini text i dibuix, i amb el tema "Com ser un consumidor responsable". L'objectiu és que els més petits puguin descobrir i reflexionar sobre què és ser un consumidor responsable, solidari, ètic i ecològic

El termini per presentar els treballs finalitza l'1 d'abril. Les propostes es poden lliurar a qualsevol centre cívic del municipi, a les Oficines d'Atenció Ciutadana o bé al Servei de Salut Pública i Consum (carrer de Cuba, 47). El premi per al guanyador serà la col·lecció dels cinc volums de Harry Potter editats en català i hi haurà un segon premi consistent en un lot de llibres. Els noms dels guanyadors es donaran a conèixer el 23 d'abril, durant la Diada de Sant Jordi.

Xerrades informatives per a les entitats

D'altra banda, l'Ajuntament de Mataró ha posat en marxa aquest mes un programa de xerrades informatives sobre consum que ofereix a les entitats del municipi. Les xerrades, de 12 temes diferents, van a càrrec de tècnics de l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC) i es poden celebrar a petició de les entitats interessades, amb les quals es concreta el lloc i la data.

Els temes proposats són els següents:

- Els electrodomèstics.

- Pes, quantitat, qualitat, contingut i preu.

- Les etiquetes prometen; l'anàlisi confirma.

- El comerç del teu entorn: preus, costos i ofertes.

- Les factures de companyies de subministraments.

- Entre quatre parets: l'habitatge.

- Anem a la plaça: fruites i verdures.

- Els nostres drets; les nostres lleis.

- El consum d'aliments i la salut.

- El món del diner, bancs i caixes.

- El consum ecològic.

- La publicitat i el marketing.

L'objectiu del programa de xerrades és millorar el coneixement dels veïns sobre la normativa vigent en matèria de consum i contribuir a formar consumidors responsables. Durant aquest mes estan previstes les següents sessions, que ja s'han concretat amb diferents entitats:

  • 14 de març. 19.00 hores. Al Casal d'Avis de la Llàntia, a petició d'aquesta entitat. "Anem a la plaça: fruites i verdures".
  • 15 de març. 17.30 hores. Al Centre Cívic Pla d'en Boet, a petició de l'Associació de la Gent Gran de Pla d'en Boet. "El consum d'aliments i la salut".
  • 16 de març. 17.00 hores. Al Casal d'Avis de Molins, a petició d'aquesta entitat. "El món del diner, bancs i caixes".
  • 16 de març. 20.00 hores. Al Centre Cívic Pla d'en Boet, a petició de l'Associació de Veïns de Pla d'en Boet. "Els nostres drets; les nostres lleis".
  • 17 de març. 17.00 hores. Al Casal d'Avis de Rocafonda, a petició d'aquesta entitat. "El comerç del teu entorn: preus, costos i ofertes".
  • 31 de març, a les 19.30 hores, a petició de l'Associació de Veïns de Vista Alegre (tema a concretar).

Les entitats poden sol·licitar les xerrades al Servei de Salut Pública i Consum. El programa estarà en marxa fins a la propera tardor.

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor i la Junta Arbitral de Consum ofereix als veïns la possibilitat de conèixer els seus drets com a consumidors i posa al seu abast els sistemes existents d'informació, formació o, si s'escau, queixa o denúncia per defensar els mateixos.