Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament posa en marxa un espai de noves tecnologies per als joves

Escoltar

L'Ajuntament posa en marxa un espai de noves tecnologies per als joves

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, visitarà aquesta tarda a les 18 h. les instal·lacions del Sidr@l :] Espai jove de noves tecnologies. Aquest nou servei, que està situat al casal de joves de la plaça d'Espanya, és un punt d'accés públic i gratuït a les noves tecnologies que estarà a disposició dels joves de la ciutat.

La posada en marxa d'aquest espai de noves tecnologies és una de les actuacions previstes pel Pla Jove x Mataró. Segons les enquestes realitzades durant el treball de camp previ a la redacció del Pla, l'accés a les noves tecnologies és una de les principals preocupacions dels joves.

D'altra banda, aquest espai també respon a una demanda formulada pels membres signants del Pacte Local per l'Ocupació de Mataró, en concret la Unió General de Treballadors, Comissions Obreres i la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, per tal d'oferir serveis d'atenció i orientació laboral específics als joves de la ciutat, i dóna resposta a una petició dels centres de secundària de la ciutat per centralitzar en un únic espai tots els recursos i serveis que s'ofereixen als joves escolaritzats pel que fa a orientació professional.

El projecte l'ha dut a terme l'Ajuntament amb la col·laboració de TecnoCampus Mataró, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Vodafone.

El Sidr@l :] ocupa un espai de 114 m2, i està equipat amb 24 ordinadors. També disposa d'escàners, impressores i connexió a Internet. S'hi oferiran 2 serveis: "Ocup@ció jove:] el portal de la feina", i "Telecentre;]punt d'accés a Internet".

Ocup@ció jove:]

De dilluns a divendres, entre les 9 h i les 14 h, s'hi oferirà el servei "Ocup@ció jove:] el portal de la feina". Aquest servei el gestiona el Servei d'Ocupació de l'IMPEM, i consisteix en un espai d'informació, orientació professional i recerca de feina en línia adreçat als joves d'entre 16 i 25 anys.

Ocup@ció Jove:] ofereix als joves la possibilitat d'utilitzar aplicacions informàtiques dissenyades especialment per tal d'orientar-los tant en la recerca de feina com en l'elecció de la formació que més s'adapti a les seves necessitats. També compta amb tècnics per tal de donar atenció especialitzada i assessorament.

Telecentre;]

De dilluns a divendres entre les 17 h i les 22 h, i dissabte entre les 10 h i les 13 h i entre les 17 h i les 22 h, s'hi oferirà el servei "Telecentre;]punt d'accés a internet". Aquest servei, que gestiona el Servei de Joventut de l'Ajuntament, consisteix en un punt d'accés públic i gratuït a Internet. El Telecentre;] compta amb dinamitzadors, i un sistema de reserva anticipada de plaça per tal d'assegurar-se que el servei estarà disponible.