Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta un programa educatiu per millorar els coneixements dels joves sobre salut sexual

Escoltar

L'Ajuntament presenta un programa educatiu per millorar els coneixements dels joves sobre salut sexual

El regidor de Benestar Social, Oriol Batista, ha presentat aquest migdia el programa educatiu "Coneix, respecta, estima" que l'Ajuntament posa a l'abast dels centres educatius de secundària del municipi. L'objectiu del programa és millorar els coneixements dels joves de Mataró en matèria de salut sexual i afectiva.

La iniciativa revisa i amplia el "Taller de sexualitat i afectivitat" que des de l'any 1995 s'ha vingut oferint als estudiants de secundària des del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament. El programa pretén, per una banda, millorar la qualitat dels programes d'educació sexual que s'imparteixen en els centres d'educació de Mataró, i per l'altra aprofundir en la coordinació entre els professionals que intervenen en aquests programes educatius, és a dir, per una banda els tècnics de salut i per l'altra els professors.

El programa posarà a disposició dels centres d'ensenyament una carpeta de suport pedagògic, que s'ha començat a distribuir aquesta setmana, i una maleta de recursos. La carpeta de suport pedagògic consta de quatre quaderns, un per a utilitzar a cada nivell de l'ESO. El quaderns proposen diferents objectius, adaptables a les necessitats de cada grup escolar, i activitats de treball amb els alumnes, tant a nivell individual com en grup. Cada quadern acaba amb una activitat de síntesi com a valoració del treball fet.

La maleta de recursos oferirà material audiovisual, així com altre material de suport per al professor, com llibres i una mostra de mètodes anticonceptius. La maleta estarà disponible properament al Centre de Recursos Pedagògics del Maresme, que la cedirà en préstec als centres d'ensenyament interessats. La idea és que els educadors disposin de tot el material del programa per començar a treballar amb els alumnes a partir del curs vinent.

Balanç del "Taller de sexualitat i afectivitat"

El "Taller de sexualitat i afectivitat" es duu a terme als centres escolars des de 1995. Inicialment es va oferir només als estudiants de segon de secundària, però amb els anys s'ha anat ampliant a tots els nivells de l'ESO i també als alumnes de 6è de primària. Des dels seus inicis fins ara han participat al taller gairebé 10.000 alumnes. Durant el 2005, la previsió és que hi participin prop de 1.500 estudiants.

La posada en marxa del programa "Coneix, respecta, estima" s'inclou dins de les prioritats del Pla de Salut de Mataró 2003-2006, que va assumir com un dels objectius principals abordar les problemàtiques de salut sexual i reproductiva en els joves, amb la finalitat de reduir la incidència de possibles problemes relacionats.