Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament realitza per quart any consecutiu actuacions de manteniment i conservació al Turó de Cerdanyola

Escoltar

L'Ajuntament realitza per quart any consecutiu actuacions de manteniment i conservació al Turó de Cerdanyola

L'Ajuntament va realitzar al llarg del 2004 diferents actuacions de manteniment i conservació del Turó de Cerdanyola. Els treballs es van fer dins del Pla de Gestió de l'espai, que té com a objectiu preservar i potenciar els valors paisatgístics i ecològics d'aquest parc periurbà.

El Pla de Gestió, que es duu a terme des de l'any 2000, preveu actuacions anuals que es planifiquen en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Cerdanyola i l'entitat Terra Verda. Els treballs que s'han fet aquest any van començar a mitjans de juliol, quan es va procedir a la desbrossada i neteja de la zona dels garrofers. Altres treballs desenvolupats al 2004 han estat els següents:

  • Replantació de pins, alzines i planta arbustiva a les zones on l'any anterior ja s'havia fet una primera plantada.
  • Tractament de pins contra la plaga de processionària.
  • Sega de prat sabanoide.
  • Desbrossada de canyes a la plaça d'accés al turó des del passatge del Mas St. Jordi.
  • Arranjament dels camins interiors.
  • Condicionament de l'accés al turó en l'encreuament del carre del Mas Sant Jordi i el passatge del Mas St. Jordi, amb la formació d'una rocalla, escales i una tanca de fusta tractada. Aquest accés al parc estava impracticable.

El turó de Cerdanyola, que té 181 metres d'alçada, està situat a cavall dels municipis de Mataró i Argentona i el 70% del sòl correspon a finques de titularitat privada. Les actuacions desenvolupades durant l'any passat van tenir un cost de 24.136 euros. La inversió que l'Ajuntament ha fet a la zona des de l'any 2000 puja a 96.176 euros.