Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament repara un esvoranc aparegut a la calçada de la baixada de Santa Anna

Escoltar

L'Ajuntament repara un esvoranc aparegut a la calçada de la baixada de Santa Anna

Un tram de la calçada de la baixada de Santa Anna s'ha enfonsat aquesta tarda provocant un esvoranc de 7 x 4 metres, fet que ha obligat a tallar la circulació i desviar la línia 4 del transport públic Mataró Bus.

L'incident s'ha produït al voltant de les 16.10 hores, després del pas d'un camió per la Baixada de Santa Anna. La Policia Local s'ha desplaçat al lloc dels fets per acordonar la zona i s'ha activat el Sistema Intern d'Atenció a les Urgències de l'Ajuntament (SIAU). Això ha fet possible que en pocs minuts estiguessin al lloc dels fets els tècnics municipals avaluant els riscos i preparant el sistema per reparar la calçada.

La Policia Local i els tècnics municipals han informat els veïns i comerços de la zona del succeït i han restablert a les 17 hores aproximadament el pas dels vianants per les voreres. En aquests moments resta envoltat de tanques de protecció la zona on s'han d'efectuar els treballs de reparació.

L'enfonsament de la calçada ha deixat al descobert un tram de l'antiga claveguera que baixa pel carrer i per la qual només circula aigua de pluja en cas que entri en sobrecàrrega el col·lector que baixa per La Riera fins el carrer de Lepant. Per la qual cosa, no s'han vist afectats la resta de serveis de la zona. La desaparició de la sorra al voltant de l'antiga claveguera pot estar a l'origen de la manca de compactació i el posterior enfonsament accidental.

Els tècnics municipals i de la companyia Aigües de Mataró, que gestiona el clavegueram, han començat aquesta mateixa tarda els treballs de valoració i reparació. Una de les primeres actuacions consisteix en el buidat del material enfonsat i el taponament provisional de l'entrada d'aigua a la claveguera com a mesura de prevenció en cas de pluges.