Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura diumenge el nou Centre Cívic Pla d'en Boet, el més gran de la ciutat

Escoltar

L'alcalde inaugura diumenge el nou Centre Cívic Pla d'en Boet, el més gran de la ciutat

L'alcalde, Joan Antoni Baron, presidirà diumenge 9 de gener la inauguració oficial del Centre Cívic Pla d'en Boet- Peramàs-Esmandies, que s'aixeca sobre l'antiga fàbrica Tesa.

Paral·lelament a la construcció d'aquest centre cívic, l'Ajuntament ha reformat els carrers que l'envolten, ampliant voreres al carrer d'Hernán Cortés i convertint el carrer de Juan Sebastián Elcano en zona de vianants. Les obres representen una inversió total del de 2.429.375 euros.

Per celebrar la inauguració de tot plegat, s'han programat activitats durant tota la jornada, en les quals han col·laborat les associacions de veïns del Pla d'en Boet i de Peramàs Esmandies:

-11.15 h. Cercavila per l'entorn del centre cívic, a càrrec de "Los Labradores"

-12.00 h. Inauguració oficial i visita a l'equipament

-12.45 h. Concert de la coral Les Esmandies i de la Jove Orquestra Iluro

-17.00 h. Ball d'inauguració a càrrec de l'orquestra Gamma

L'equipament cívic més gran de la ciutat

Aquest centre cívic es converteix en el més gran de la ciutat, amb una superfície total construïda de 2.610 m2. Concretament, està situat entre els carrers Hernán Cortés i de Juan Sebastián Elcano, i uns espais públics enjardinats que els separaran dels blocs d'habitatges que hi ha a tocar de la ronda de Francesc Macià i el carrer de Pizarro.

L'edifici té una alçada de dues plantes, amb la peculiaritat que la que havia estat planta subterrània de la fàbrica s'ha convertit en planta baixa gràcies al fet que s'ha rebaixat el nivell dels terrenys de la zona.

De l'antiga fàbrica Tesa només s'ha mantingut l'estructura, ja que fins i tot van ser enderrocades dues de les quatre plantes que tenia. La transformació més important s'ha fet palesa en l'aspecte de les façanes del nou edifici -que combinen l'aplacat de pedra, la fusta i el vidre- i en la nova distribució dels espais interiors.

Pel que fa als accessos, hi ha 2 a la planta baixa i un altre a les plantes superiors, fet que permet els diferents usos independents.

Distribució dels espais de l'equipament

  • Planta baixa:
  • Vestíbul i consergeria, punt d'atenció ciutadana, sala d'actes per a 135 persones (ampliable), sales d'estudi i lectura, espai per a servei de bar, cafeteria, espai per a la gent gran, despatx per a la direcció del centre cívic, despatx d'administració, despatxos de la Unitat Bàsica d'Atenció Social Primària, sales de reunions, serveis sanitaris, vestidors, magatzem i garatge.

    • Planta primera:

    3 sales polivalents de 40 m2, una sala polivalent de 65 m2 (divisible), una altra sala polivalent de 65 m2, una sala de 85 m2 (divisible), quatre despatxos per a entitats, i una aula d'activitats de 30 m2.

    Els entorns: nova plaça i zona de vianants

    La reurbanització dels entorns de l'equipament (3.232 m2) ha generat una nova zona d'estada i de pas per als veïns. Aquest espai públic mixt -enjardinat i pavimentat-, es caracteritza per l'existència de diferents plànols inclinats i parterres que serveixen per salvar els desnivells dels terrenys i també per ocultar les sortides de ventilació de l'aparcament de vehicles que pertany a un bloc d'habitatges annex. La nova plaça està creuada per diversos recorreguts (la major part d'ells en diagonal), amb els quals es garanteix l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

    S'ha creat 4 triangles enjardinats i s'ha plantat una filera de 6 arbres del tipus Chitalpa Tashkentensis Summer Bell's..

    Pel que fa al mobiliari, s'han col·locat 8 bancs, 4 grups de cadires del tipus neoromàntic i una font, i quant a il·luminació, s'han posat 3 columnes del tipus "Prim" amb focus orientables".

    El carrer de Juan Sebastián Elcano s'ha pavimentat a un sol nivell per convertir-lo en zona de vianants i s'ha plantat tres Arbres de l'Amor (Cercis Siliquastrum) en filera, a la zona més propera al carrer de Pizarro, i quatre arbres més, al costat a tocar de la ronda de Francesc Macià.

    També s'ha eixamplat la banda de mar de la vorera del carrer d'Hernán Cortés, en el tram comprès entre la ronda de Francesc Marcià i el carrer de Pizarro, on s'han plantat Cirerers del Japó (Prunus Serrulata kwanzan).