Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde viatja a Brussel·les a unes jornades de treball sobre la UE

Escoltar

L'alcalde viatja a Brussel·les a unes jornades de treball sobre la UE

Els dies 18 i 19 de gener tindran lloc a Brussel·les unes jornades de treball sobre la Unió Europea, organitzades per la Federació de Municipis de Catalunya, per tal que els electes locals coneguin millor el funcionament de les institucions i les polítiques comunitàries. L'alcalde, Joan Antoni Baron, es desplaçarà a la capital belga juntament amb un grup de cinquanta alcaldes, regidors i tècnics locals.

Aquestes jornades són resultat d'un conveni de col·laboració entre l'FMC, la Diputació de Barcelona i el Patronat Català Pro Europa, signat l'11 de gener passat.

El conveni també ha possibilitat l'edició d'una guia de la UE per als ens locals, "Europa més a prop", de 132 pàgines, que serà presentada demà, 18 de gener, en el decurs de la inauguració de les jornades, a la seu del Patronat Català Pro Europa a les 14.45 hores. Aquesta inauguració anirà a càrrec de Javier Solana, secretari general del Consell de la UE; Anna Terrón, secretària general del Patronat Català Pro Europa i delegada del Govern de la Generalitat a Brussel·les; i Manuel Bustos, president de l'FMC i alcalde de Sabadell.

Aquesta primera jornada es completarà amb tres sessions de treball dedicades al procediment de la presa de decisions a la UE, la política regional 2007-2013 i les seves perspectives financeres, i la cooperació entre ciutats a Europa.

Les jornades es completaran el dimecres, 19 de gener, amb una visita de la delegació municipalista catalana al Parlament Europeu, que finalitzarà amb una trobada amb els eurodiputats catalans.