Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita el nou aparcament soterrani de la plaça de la Gatassa

Escoltar

L'alcalde visita el nou aparcament soterrani de la plaça de la Gatassa

El nou aparcament de la plaça de la Gatassa promogut per l'empresa municipal Gintra (Gestió Integral del Trànsit de Mataró) ja està acabat.

L'alcalde, Joan Antoni Baron, acompanyat d'altres membres del consistori, ha visitat oficialment aquest matí les instal·lacions amb motiu de la finalització de les obres i, entre les 15 i les 20 hores, l'equipament estarà obert al públic en la primera de les dues jornades de portes obertes programades amb l'objectiu que els residents de la zona coneguin les instal·lacions i puguin fer la reserva de les 80 places disponibles. La segona sessió de portes obertes tindrà lloc demà, 4 de maig, entre les 9 i les 14 hores.

La construcció del nou aparcament de la plaça de la Gatassa l'ha tirat endavant l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA a través de l'empresa Construcciones Juanes SA.. L'obra ha suposat una inversió de 1.158.000 euros i respon a l'objectiu de millorar la mobilitat de Mataró, especialment en aquesta zona de Cerdanyola on la majoria d'habitatges no disposen d'aparcament privat per estacionar els seus vehicles. L'interès mostrat pels veïns ha originat l'organització de les jornades de portes obertes, que permetran assignar el lloguer de les places d'aparcament per ordre d'arribada dels interessats.

L'aparcament soterrani té una superfície total de 2.295 m2distribuïts en dues plantes de 1.147,50m2cada una. Les 80 places d'aparcament, que es llogaran per 72,92 euros al mes, es reparteixen a parts iguals a ambdues plantes, una de les quals està adaptada per a persones amb minusvalies.

Un aparcament sense pilars i amb places de 4,5 metres

La funcionalitat i la mida de les places d'aparcament, superior a les que exigeix la normativa vigent, són algunes de les característiques més destacades del nou aparcament. Per tal de facilitar les maniobres d'estacionament i sortida de vehicles, s'han emprat sistemes estructurals que han fet possible edificar-lo sense pilars.

A més, totes les places d'aparcament són de les mateixes dimensions i tenen una llargada de 4,50 m. La distribució de les places respon a la configuració rectangular de l'espai, de manera que a les dues plantes hi ha 23 places a un lateral i 17 a l'altre.

Accessibilitat i seguretat

Els vehicles accediran a l'aparcament a través de la rampa de doble sentit de circulació situada al carrer de Salvador Llanas, cantonada amb carrer de la Gatassa. Els vianants podran accedir a l'aparcament mitjançant l'escala que comunica les dues plantes, i també per l'ascensor adaptat per a minusvàlids de 10 m2 de superfície. A la zona de l'escala d'accés s'ha situat la zona de serveis.

El nou aparcament de la plaça de la Gatassa compleix la normativa actual contra incendis, els controls de qualitat i d'altres normatives relacionades amb les accions del vent, sísmiques, tèrmiques i del terreny.

Inici de les obres de reurbanització de la Plaça

L'empresa municipal PUMSA s'encarrega també de les obres de reurbanització de la plaça de la Gatassa, que acaben de començar i està previst que finalitzin a l'octubre. Amb la reurbanització es recuperarà un espai lúdic per als vianants que comptarà amb zona enjardinada i de jocs infantils i se suprimeixen les barreres arquitectòniques.

La nova plaça de la Gatassa, adjudicada per PUMSA a l'empresa Paviments Martín 1998 S.L. per un import de 422.020,22 euros, està estructurada en dos nivells, comunicats mitjançant una rampa situada al carrer de Salvador Llanas i també amb una escala que connectarà el passatge superior amb el pas central inferior.

El nivell inferior, el més gran, conté l'edicle d'accés a l'aparcament soterrani, la zona d'estada i l'àrea per a jocs infantils on s'hi instal·laran una pèrgola. Al nivell superior es mantindrà el passeig arbrat que dóna accés als comerços de la zona, ampliant-lo a quatre metres d'amplada.

Les obres inclouran l'eixamplament de les voreres del carrer de la Gatassa, milloraran els recorreguts i l'accessibilitat per a vianants, i es soterrarà la xarxa elèctrica que creua l'obra en aquells espais on sigui viable.