Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'empresa municipal PUMSA rehabilitarà la masia de Can Trissac de Dalt

Escoltar

L'empresa municipal PUMSA rehabilitarà la masia de Can Trissac de Dalt

El Ple de l'Ajuntament va aprovar dijous passat el projecte de les obres de reforma i condicionament de la Masia Can Trissac de Dalt, al carrer de la Repuntadora, cantonada carrer de la Teixidora, dins el polígon de "Les Hortes del Camí Ral".

Està previst que les obres, promogudes per Promocions Urbanístiques de Mataró S.A. (PUMSA), comencin a finals de juliol amb un pressupost de licitació de 150.000 euros.

La Masia Can Trissac de Dalt, amb una superfície total de 312 m2 , era una casa de suports d'explotació de conreus que va quedar dins l'espai públic municipal un cop aprovat el Pla Parcial de les Hortes del Camí Ral, que va delimitar una àrea d'equipament a l'entorn d'aquesta Masia. Actualment és un edifici desocupat i degradat, on els elements estructurals, forjats, parets de tancament i les façanes estan afectats. La superfície total a recuperar ocupa 275 m2.

PUMSA és l'encarregada de finançar aquestes obres de rehabilitació, que s'emmarquen en el Pla General d'Ordenació de Mataró de l'any 1996, dins del Pla Parcial Industrial "Les Hortes del Camí Ral" i també dins el Pla d'Actuació Municipal del 2005.

Treballs de consolidació i condicionament

En el projecte es duran a terme treballs de consolidació de l'estructura i condicionament dels espais pels usos requerits amb la finalitat de dinamitzar l'espai i d'evitar-ne el progressiu deteriorament.

D'aquesta manera, es pretén garantir els elements bàsics de l'edifici com la solidesa estructural; l'evacuació d'aigües pluvials; la construcció de banys, com també la fusteria interior i exterior i els revestiments per donar un acabat de façanes en consonància amb el seu entorn. Al voltant, està previst configurar un tancament lleuger complint la normativa específica del polígon industrial per tal de donar-li seguretat.

Usos futurs de l'edifici

El projecte de rehabilitació de la Masia Can Trissac de Dalt contempla la possibilitat de donar cabuda a l'Associació Colombòfila i a l'Associació de Canaricultura de Mataró pels futurs usos de l'edifici, entitats amb qui es mantenen converses des del Patronat Municipal d'Esports per a la signatura d'un conveni. Ambdues associacions ocuparien diferents espais de les dues plantes de l'edificació.

Fomentar activitats socials

Entre d'altres funcions, PUMSA construeix vials, parcs i jardins, places, habitatges de protecció oficial i lliures i aparcaments nous; urbanitza sectors residencials, terciaris i industrials; promou edificacions industrials i, per últim, engegar projectes de rehabilitació d'edificis malmesos o amb símptomes de degradació per tal de reaprofitar-los amb fins socials, com és el cas de les obres de rehabilitació de la Masia Can Trissac de Dalt, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Mataró i del seu teixit social i empresarial.