Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses ja poden oferir-se per acollir alumnes en pràctiques des del web de l'Ajuntament

Escoltar

Les empreses ja poden oferir-se per acollir alumnes en pràctiques des del web de l'Ajuntament

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ofereix un nou servei en línia a les empreses de Mataró i àrea d'influència. Es tracta de l'opció de poder enviar les dades com a empresa que pot acollir alumnes en pràctiques que hagin participat en els seu cursos de Formació Ocupacional impartits per l'IMPEM, que s'hagin capacitat en una ocupació i que els calgui una estada a l'empresa per poder practicar-la en un lloc de treball real.

L'empresa haurà d'omplir un breu formulari i l'IMPEM es posarà en contacte amb ella per donar-los tota la informació necessària. Al mateix web hi ha un document que l'empresa ha de confirmar, i on s'explica que la persona en pràctiques no pot substituir mai la feina d'un treballador/a sinó que és necessari un tutor/a que li ensenyi les tasques pròpies i li faci seguiment.

Acollir una persona en pràctiques és un esforç per l'empresa que ha de posar un dels seus treballadors/es per ensenyar i tutoritzar. I a la vegada és un benefici donat que la persona en pràctiques els pot donar suport en les tasques que està aprenent, pot suposar un període de prova en el cas que l'empresa necessiti cobrir una vacant i, sobre tot, és una manera de millorar les competències dels recursos humans del territori.

Dels cursos que l'IMPEM ha iniciat aquests any 2005, al voltant de 100 alumnes faran entre el període de novembre a febrer del 2006 més de 900 hores de pràctiques a una empresa en les ocupacions d'auxiliar de cuina, gestor/a de magatzem, electricista d'edificis, auxiliar d'infermeria en geriatria, fuster/a de tancaments metàl·lics i dependent/a de comerç.