Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les músiques del temps de Cervantes i de Mozart protagonitzen la XXIV Setmana de Música Antiga

Escoltar

Les músiques del temps de Cervantes i de Mozart protagonitzen la XXIV Setmana de Música Antiga

Un total de quatre xerrades i tres concerts conformen el programa d'enguany de la Setmana de la Música Antiga de Mataró, organitzada pel Patronat Municipal de Cultural i Unda Maris. Aquesta edició està centrada en les músiques cavalleresques en els temps de Cervantes i en la música de Mozart i el seu temps.

Cada concert anirà precedit d'una xerrada, a mode de presentació i contextualització. D'aquesta manera el primer dels concerts, el dia 5 de novembre, comptarà amb la presentació de Joan Vives, flautista de bec, professor d'història de la música i divulgador musical que presentarà el concert "Con mudanzas y meneos", un concert amb danses, músiques i poemes del temps de Cervantes a càrrec de la companyia de dansa històrica Los comediantes del arte de Salamanca i Els Ministrils, conjunt de bec, clave i percussió.

El concert de l'Orpheon Consort Trio, del dia 9 de novembre, serà presentat per José Vázquez, director artístic de la formació musical, que parlarà de Haydn i la seva relació amb Mozart. També centrarà la xerrada en un dels instruments protagonistes del concert, molt poc conegut, el baryton.

El dia 15 de novembre serà Carles Riera, clarinetista i director de l'Escola Municipal de Música J.M. Ruera de Granollers, l'encarregat de fer una aproximació a la figura musical de Mozart i el seu temps amb la conferència El so de Mozart.

Finalment serà Francesc Cortés, musicòleg i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, l'encarregat de presentar el concert del pianista Paul Badura-Skoda, concertista reconegut a nivell mundial.

La programació completa és la següent:

Dissabte 5 de novembre

20.00 hores. Capella dels Dolors

Xerrada-presentació del concert a càrrec de Joan Vives.

21.00 hores. Capella del Roser

"Con mudanzas y meneos" (música i dansa del temps de Cervantes), a càrrec de la Compañía de Danza Histórica Los Comediantes del Arte i del conjunt de bec, clavecí i percussió Els Ministrils.

Dimecres 9 de novembre

20.00 hores. Capella dels Dolors

Xerrada-presentació del concert a càrrec de José Vàzquez.

21.00 hores. Capella dels Dolors

Concert de l'Orpheon consort trio.

Dimarts 15 de novembre

19.30 hores. Can Palauet

"El so de mozart", conferència a càrrec de Carles Riera.

Dissabte 19 de novembre

20.00 hores. Teatre Monumental

Xerrada-presentació del concert a càrrec de Francesc Cortés.

21.00 hores. Teatre Monumental

Concert a càrrec del pianista Paul Badura-Skoda.