Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró comença el curs 2005-2006 amb una nova titulació

Escoltar

L'Escola Universitària Politècnica de Mataró comença el curs 2005-2006 amb una nova titulació

El proper dilluns 12 de setembre comença el nou curs a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt). La principal novetat per a aquest curs és que aquest centre impartirà una nova titulació, la de Graduat en Mitjans Audiovisuals, a la qual s'hi ha matriculat 50 alumnes: 39 provenen de Batxillerat i 11 de cicles formatius de grau superior. Aquests 50 alumnes completen totes les places ofertades.

La classe inaugural d'aquest nou graduat es durà a terme el proper dilluns 12 de setembre amb el següent programa:

10:00h Recepció dels alumnes

10:15h Explicació del funcionament de la universitat

11:00h Descans

11:30h Lliçó Inaugural, amb conferències de:

Joan Catà, coordinador de Com Ràdio: "La radio especialitzada, el fenomen del podcasting"

Antoni Esteve, president de Lavínia: "Panorama audiovisual en el context de la convergència"

Xavier Ferrer, licensing manager de Cromosoma: "La indústria de l'animació: vessant internacional i productes de merchandising"

13:00h Cloenda

Carme Ponte, directora de l'Àrea de l'Audiovisual de l'Institut Català de les Industries Culturals

                    Pilar González-Agàpito, presidenta del Patronat de l'EUPMt

El Graduat en Mitjans Audiovisuals, és un títol universitari reconegut per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). S'adreça especialment a alumnes de les branques artística, social i humanística del Batxillerat, però també hi poden accedir des de les altres branques i CFGS.

El programa d'aquests estudis comprèn, per una banda, so, música electrònica i ràdio; d'altra, televisió, imatge, il·luminació i vídeo; i finalment, publicació de continguts, animació, interactivitat i realitat virtual. Els estudis, que tenen una durada de 3 anys, també incorporen coneixements de producció, màrqueting, publicitat i creativitat.

L'EUPMt ha arribat a un acord amb diferents productores i cadenes de ràdio i televisió per a la seva col.laboració en la definició del pla d'estudis, docència i realització de pràctiques per part dels alumnes a les seves instal.lacions. Entre elles, Com Ràdio, LaMalla.net, Gentic, Nexotech, Lavinia, Punto Radio, Onda Rambla, XTVL, I2Cat i Cromosoma. A més, els estudiants realitzaran dues setmanes de pràctiques anuals al North East Wales Institute (Universitat del País de Gal·les).

Un centre tecnològic de prestigi

L'EUPMt va ser dels primers centres universitaris adscrits a la UPC fora de Barcelona. Busca un doble objectiu: per una banda, formar professionals en l'àmbit tecnològic i, d'altra, donar resposta i assessorament al teixit econòmic i social del seu entorn. A més del nou Graduat en Mitjans Audiovisuals, actualment imparteix els següents estudis d'Enginyeria Tècnica: Electrònica Industrial, Informàtica de Gestió i Telemàtica. A més, realitza cursos d'especialització de postgrau i intercanvis internacionals amb altres universitats.