Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'estudi sobre la reforma del Mercat de la Plaça de Cuba recomana instal·lar un supermercat i un aparcament

Escoltar

L'estudi sobre la reforma del Mercat de la Plaça de Cuba recomana instal·lar un supermercat i un aparcament

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) va presentar ahir, 30 de novembre, al Consell de l'IMPEM l'estudi per a la reforma del mercat de la Plaça de Cuba que ha elaborat l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB). L'estudi, que va ser encarregat per l'IMPEM el passat mes de març, ha estat presentat també a la Comissió de Venedors del Mercat de la plaça de Cuba i està previst donar-lo a conèixer demà a la Comissió mixta de seguiment de la reforma del Mercat.

L'IMMB ha analitzat la situació actual del mercat, tant pel que fa els aspectes d'infrastructura (instal·lacions, serveis, logística) com els aspectes d'estratègia comercial (adequació de l'oferta a la demanda, la política de preus, la competència de l'entorn, els fluxos i perfils de compradors i venedors, l'origen dels productes, etcètera). En relació a l'oferta comercial, l'estudi recomana un reajustament de la mateixa per tal d'arribar al que hauria de ser l'oferta ideal.

Per desenvolupar l'activitat comercial en condicions òptimes, l'estudi recomana millores en les infrastructures i defineix una proposta de reforma arquitectònica. Com a aspectes més destacats, la proposta introdueix un supermercat de mig format en el propi edifici, per tal de complementar l'oferta existent i esdevenir un element adequat a les noves tendències de consum amb l'objectiu de poder realitzar la gran part de la compra quotidiana en un sol acte. Aquest element és bàsic per garantir la competitivitat del mercat. D'altra banda es proposa l'execució d'un aparcament de 42 places al propi mercat i un espai destinat a la restauració.

La definició d'aquests usos complementaris al mercat va acompanyada d'una adequació de les infrastructures generals i de serveis del mercat, la climatització o els accessos.

Aquesta proposta respon als criteris previs establerts entre l'IMPEM, els operadors actuals del mercat i el comerç de l'entorn. Com a característica principal, la reforma es podria executar sense la necessitat de traslladar provisionalment als paradistes a una ubicació alternativa i garantint una afectació mínima a l'activitat comercial.

El cost de la reforma haurà de ser compartit entre els operadors que continuïn la seva activitat al mercat reformat, l'Ajuntament de Mataró i el soci comercial que finalment s'instal·li al mercat, és a dir, l'empresa que gestioni el supermercat. Es preveu que el cost total del projecte de reforma se situï al voltant dels 4 milions d'euros, incloent no només el cost de les obres sinó també els estudis previs i altres aspectes jurídics o de gestió.

Per últim, l'estudi també analitza aspectes més jurídics com ara les normatives reguladores actuals del mercat, les quals haurien de ser adaptades a la nova realitat comercial.

Aquest estudi esdevé l'element bàsic per poder redactar el projecte bàsic de reforma del mercat, compromís que es recull al Pla d'Actuació Municipal per al 2006.

Mercat de la Plaça Gran

De forma paral·lela a aquest procés de reforma del mercat de la Plaça de Cuba s'està tractant des de l'IMPEM la reforma del mercat de la Plaça Gran. Aquest mercat reorientarà i reajustarà la seva oferta comercial responent a una estratègia comercial de diferenciació per producte, fomentant els productes ecològics i de qualitat.

El Pla d'Actuació Municipal per al 2006 recull també el compromís d'elaborar el projecte bàsic i executiu per a aquesta reforma.

Plànols de la proposta de reforma: planta altell, planta del mercat i aparcament.