Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull el concert de lliurament del Premi SGAE de Sardanes 2005

Escoltar

Mataró acull el concert de lliurament del Premi SGAE de Sardanes 2005

El Teatre Monumental acollirà el proper diumenge 20 de novembre, a les 19.00 hores, el concert de lliurament de Premis SGAE de Sardanes 2005, dedicat aquest any al compositor Honorat Vilamanyà. L'acte està organitzat per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i de totes les entitats relacionades amb la cultura popular i tradicional presents a la capital del Maresme: l'Agrupació Sardanista Santa Anna, l'Associació Cultural Els Planells, la Cobla Ciutat de Mataró, la Cobla Iluro, les Colles Sardanistes Repuntejant, l'Entitat Folklòrica Catalana i el Grup Cultural Pla dels Amats.

El premi respon a l'objectiu de la SGAE de contribuir a difondre el treball creatiu que realitzen els compositors que s'expressen sota la forma musical de la sardana. La sardana guanyadora del premi, així com les que han obtingut els accèssits, es donen a conèixer en el marc d'un concert de lliurament de guardons que, de manera itinerant, té lloc a diferents ciutats catalanes. Fins ara, ciutats com Sabadell, Lleida, Girona, Terrassa, Reus, Manlleu, Figueres, Manresa, Vic, Granollers i Palamós han acollit aquesta festa.

La celebració del concert de cloenda del Premi SGAE de Sardanes 2005 es fa enguany a Mataró amb motiu del centenari del naixement del compositor Honorat Vilamanyà i Serrat, fill de Ripoll però molt vinculat a la capital del Maresme, on va viure en els darrers anys de la seva vida. Amb aquest acte, l'SGAE vol també reconèixer la tasca de tots els compositors relacionats amb la ciutat de Mataró que han contribuït a enriquir el conjunt del repertori sardanístic.

Programa de l'acte

Primera part

  • Interpretació de la sardana "A contrellum", de Víctor Cordero, Premi SGAE de Sardanes 2004.
  • Interpretació de les tres sardanes finalistes d'enguany.
  • Interpretació de la sardana "L'estany estrellat" d'Honorat Vilamanyà.

Segona part

  • Lectura del veredicte del jurat del premi d'enguany i lliurament de premis.
  • Interpretació de la sardana guanyadora.
  • Interpretació de la sardana "Mataró del Maresme a la flor" de Ricard Viladesau.
  • Interpretació de les sardanes "La nostra puntaire", "Imatges", "El vaixell il·luminat" i "Joguets de fira", d'Honorat Vilamanyà.

El concert anirà a càrrec de la Cobla Mediterrània.