Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró avança al maig la preparació de les platges per a la temporada de bany

Escoltar

Mataró avança al maig la preparació de les platges per a la temporada de bany

L'Ajuntament de Mataró ha avançat enguany al mes de maig la preparació de les platges per a la temporada de bany, donat que el bon temps ja ha propiciat el desplaçament dels primers usuaris.

El president de la comissió tècnica interdepartamental per als usos del front marítim, Genís Bargalló, ha presentat avui en roda de premsa la planificació dels treballs de manteniment, neteja, vigilància i seguretat, mobilitat i altres desenvolupats per l'Ajuntament amb l'objectiu de preparar les platges per a la temporada de bany.

Neteja de les platges

Els treballs de neteja de les platges es desenvoluparan enguany d'acord al següent calendari:

  • Temporada mitja (de l'1 de maig a 1 de juny, i del 12 de setembre a l'1 d'octubre): la neteja es farà els dies feiners, 2 cops a la setmana amb màquina i 4 cops a la setmana manual.
  • Temporada alta (de l'1 de juny a l'11 de setembre): es destinarà 5 persones al desenvolupament dels treballs, que es faran els dies feiners. La neteja serà manual i amb màquina cada dia.

D'altra banda, el vaixell de neteja treballarà al litoral de Mataró durant la temporada alta, de l'1 de juny a l'11 de setembre.

Funcionament dels serveis

El Servei de Manteniment ha acabat aquesta setmana l'adequació i instal·lació dels serveis a la platja. Així, des de principis de maig s'ha revisat la xarxa d'aigua, s'han col·locat les papereres a la sorra, s'han repassat camins, accessos i escales. En els propers dies també es col·locaran les passeres per facilitar l'accés dels usuaris.

També s'han instal·lat les dutxes, que no es retiraran fins a la primera setmana d'octubre.

D'altra banda, el Servei de Llicències ha concedit els permisos per a la instal·lació a la platja, de l'1 de maig al 30 de setembre, de 6 guinguetes d'entrepans, 5 guinguetes de gelats i una terrassa al passeig del Callao.

Servei de vigilància i salvament

Pel que fa la vigilància i salvament a les platges, el servei començarà a funcionar a partir del mes de juny i anirà a càrrec de Creu Roja, que el passat 8 de maig va signar un conveni amb l'Ajuntament per formalitzar les diferents activitats que realitza a Mataró. Cal recordar, però, que el dispositiu per atendre emergències diverses està actiu durant tot l'any.

Durant la temporada baixa (dies 4, 5, 11, 12, 16 i 17 de juny, i 10 i 11 de setembre), el servei de vigilància funcionarà de 10.00 a 18.00 hores i comptarà amb els següents recursos: un lloc de socors obert (La Casa del Callao), 4 socorristes i un patró d'embarcació.

La vigilància de les platges durant la temporada alta (del 18 de juny al 4 de setembre) estarà activa de 10.00 a 19.00 hores. El servei constarà de 2 llocs de socors, 2 torres de vigilància, 3 cadires obertes d'11.00 a 18.00 hores, i 16 socorristes.

D'altra banda, la Policia Local començarà a fer el servei especial a les platges el 16 de maig. Enguany s'hi han destinat 5 agents, un més que a la passada temporada, que patrullaran en bicicleta de dilluns a diumenge en horari de matí i tarda. El servei estarà en funcionament fins el 15 de setembre.

Bus platja

El servei de Bus Platja funcionarà del 24 de juny al 28 d'agost. Així mateix, es preveu una perllongació de l'horari d'aquestes línies amb motiu del tradicional Castell de Focs, inclòs en la programació de Les Santes.