Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el centenari de l'estació i el 157è aniversari del ferrocarril amb 2 dies d'activitats

Escoltar

Mataró celebra el centenari de l'estació i el 157è aniversari del ferrocarril amb 2 dies d'activitats

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el president del Cercle Històric Miquel Biada, Antoni Biada, han presentat avui en roda de premsa els actes de commemoració del 157è aniversari de l'arribada del tren i el centenari de l'actual estació de Mataró, que es duran a terme divendres 28 i dissabte 29 d'octubre.

Aquests actes han estat organitzats per l'Ajuntament i el Cercle Històric Miquel Biada, amb la col·laboració del Centro de Estudios Históricos del ferrocarril español, Amics de la ciutat de Mataró, Amics del ferrocarril del Masnou, Hobby Tren, Märklin i Caixa Laietana.

Programa d'actes

Divendres 28 d'octubre

A les 20.00 h, a la Sala d'actes de la Caixa Laietana, el vicepresident del Centre d'Estudis Històrics del Ferrocarril Espanyol, Carles Guasch, durà a terme la conferència "Mataró i el progrés del ferrocarril".

Dissabte 29 d'octubre

Durant tot el dia es duran a terme activitats a la plaça de Miquel Biada.

A les 11.00 h, hi haurà la Fira ferroviària, amb maquetes, modelisme, postals, segells, medalles, llibres i revistes relacionades amb el món del ferrocarril. Hi haurà un trenet que farà un circuit.

A les 18.00 h, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, presidirà la ofrena floral en el monument a Miquel Biada.

A les 18.10 h, els expositors lliuraran caixes d'iniciació de maquetisme ferroviari a l'Institut Politècnic Miquel Biada.

A les 18.15 h, hi haurà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Mataró.