Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia internacional contra la violència envers les dones

Escoltar

Mataró commemora el Dia internacional contra la violència envers les dones

Divendres 25 de novembre es commemora el Dia internacional contra la violència envers les dones. Durant tot el mes, diferents entitats coordinades pel Consell Municipal per a la Igualtat d'Oportunitats han organitzat actes per commemorar aquesta data a Mataró.

Com cada any, l'acte central consisteix en una concentració davant de l'Ajuntament, on es llegirà un manifest i es realitzarà una ofrena floral. Enguany, la companyia de dansa Trànsit realitzarà una representació durant la lectura del manifest.

El programa d'actes és el següent:

Dijous 3 de novembre

(AJORNAT FINS A NOU AVÍS) A les 19.30 hores, a la Sala d'actes de la Biblioteca Pompeu Fabra, la presidenta de la Plataforma de dones artistes contra la violència de gènere, la cantant Cristina del Valle, oferirà la conferència "Lluitant contra la violència". Aquest acte està organitzat per ADELFA, Associació en defensa de la dona maltractada.

Divendres 11 de novembre

A les 19.30 hores, al Centre Cívic Pla d'en Boet, la Vocalia de Dones del Pla d'en Boet ha organitzat un cinefòrum. Primer, es projectarà el curtmetratge "Amores que matan" d'Iciar Bollain, i en acabar la pel·lícula s'obrirà un debat sobre la mateixa.

Del 21 al 25 de novembre

Durant aquests dies, la Vocalia de Dones de Rocafonda organitza la pintada d'un mural reivindicatiu sobre la violència de gènere al Centre Cívic de Rocafonda. També hi haurà tallers sobre aquesta problemàtica.

Dimecres 23 de novembre

A les 19.30 hores, al Centre Cívic Pla d'en Boet, hi haurà la xerrada-debat "De part de 67 dones€", a càrrec de Montserrat Madrid, Montserrat Prat i Margarita Petit, tres professionals que treballen amb dones maltractades. Aquest acte està organitzat pel Consell Municipal per a la Igualtat d'Oportunitats.

Divendres 25 de novembre

A les 12.00 hores, davant de l'Ajuntament, l'alcalde, Joan Antoni Baron, llegirà el manifest conjunt de la Federació de Municipis de Catalunya i la Diputació de Barcelona amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones.

A les 20.00 hores, davant de l'Ajuntament, tindrà lloc l'acte central del Dia internacional contra la violència envers les dones, que consistirà en una concentració i la lectura d'un manifest contra la violència de gènere. Enguany, aquest acte compta amb la col·laboració de la companyia de dansa Trànsit, que durà a terme una representació mentre es llegeix el manifest. Les entitats que participen en els actes preparen arribar a l'Ajuntament amb una marxa que sortirà de diferents punts de la ciutat.

Tot seguit hi haurà una ofrena en homenatge a les dones mortes, que consistirà en la confecció amb flors d'un símbol de la dona. Aquests actes estan organitzats pel Consell Municipal per a la igualtat d'Oportunitats.

Del 12 al 30 de desembre

A l'Hotel d'Entitats Sociosanitàries, seu de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, es podrà veure l'exposició "Víctimes del maltractament", de pintures d'Ester Besolí. L'exposició l'organitzen l'Ajuntament de Mataró i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

La inauguració d'aquesta mostra, que es durà a terme dilluns 12 de desembre a les 19.00 hores, anirà a càrrec de la regidora de Dona, Maria Rosa Cuscó, i del regidor de Benestar Social, Oriol Batista.

L'acte inaugural es completarà amb una taula rodona que comptarà amb la participació de la responsable d'actuacions en matèria de violència familiar de la Generalitat de Catalunya, Engracia Querol Rosell, de Meritxell Pujans, psicòloga de la Fundació Hospital, de la pintora Ester Besolí, i d'una dona que ha estat víctima de maltractament.