Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró és la seu d'una jornada sobre orientació professional

Escoltar

Mataró és la seu d'una jornada sobre orientació professional

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Mataró han organitzat la "I Jornada d'Informació i Orientació Professional Els projectes i els agents". Aquesta jornada, adreçada als tècnics i professionals de la docència especialitzats en orientació professional, tindrà lloc aquest dimecres 30 de novembre a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró.

La jornada tindrà lloc de les 9.30 h a les 18 h. Tindrà el següent programa:

09.30 h

Benvinguda, a càrrec de Josep Francí, director general de Formació Professional i Educació Permanent del Departament d'Educació de la Generalitat, Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, i Àngel F. Merino, president delegat de l'Àrea d'Educació, de la Diputació de Barcelona.

10.00 h

"Orientar és més que informar", conferència a càrrec de Josep Maria Terricabras, professor de la Universitat de Girona.

11.00 h

Pausa € cafè.

11.30 h

"La informació i l'orientació professional a Catalunya", conferència a càrrec de Rafael Bisquerra i Manuel Álvarez, professors de la Universitat de Barcelona.

Presentació a càrrec del Sr. Albert de Gregorio, cap del servei d'Educació de la Diputació de Barcelona.

12.30 h

Taula rodona sobre "Com s'organitzen els agents":

- "Projecte de xarxa d'orientació activa a Girona", a càrrec de Sara Oliveras, coordinadora territorial d'FP i del grup de treball d'informació i orientació.

€ "El dispositiu Local d'Inserció de Canovelles", a càrrec de Jordi Canal, tècnic municipal d'educació de Canovelles.

€ "Eixos de la Xarxa Interlocal en el Programa de Transició Escola € Treball", a càrrec de Teresa Sambola, cap del Departament d'Educació de l'Ajuntament de Viladecans.

€ "L'orientació professional adreçada a als demandants d'ocupació", a càrrec de Teresa Pellicer, responsable d'Informació i Orientació Professional del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Coordinació a càrrec de Ramon Prujà, cap del Servei d'Informació i Orientació Professional del Departament d'Educació de la Generalitat.

14.00 h

Dinar.

15.00 h

Taula rodona sobre "Projectes concrets d'acompanyament":

- "Projecte ocup@ciojove: el portal de la feina", a càrrec de Carme Martí, cap del Servei d'Ocupació de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM).

€ "Intervencions territorials d'informació i orientació", a càrrec de Joaquim Millàn, Grup de treball d'informació i orientació del Vallès Occidental.

€ "Projecte d'acompanyament RAP (Recerca Activa Professionalitzadora)", a càrrec de Picky Lloret, tècnica responsable del projecte de l'Ajuntament de Badalona..

€ "Tutoria d'acompanyament: Ser jove després de l'ESO", a càrrec de Maribel Garcia (GRET-UAB), assessora del projecte de l'Ajuntament de Terrassa.

€ "Recursos i eines de la Secretaria General de Joventut", a càrrec de Juanjo Sánchez, tècnic de la Secretaria General de Joventut.

Coordinació a càrrec d'Emili Muñoz, director de l'Institut Municipal d'Educació de Mataró.

16.30 h

"Una experiència amb èxit a la xarxa: ONISEP", conferència a càrrec de Philippe Daubignard, delegat regional de l'ONISEP a Lió.

18.00 h

Cloenda a càrrec d'Alícia Romero, presidenta de l'IMPEM.