Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura dissabte el nou tram de vianants de La Riera comprès entre el carrer de Sant Josep i la Muralla de la Presó

Escoltar

Mataró inaugura dissabte el nou tram de vianants de La Riera comprès entre el carrer de Sant Josep i la Muralla de la Presó

Dissabte que ve, 12 de febrer, s'inaugurarà oficialment el nou tram de vianants de la Riera, comprès entre el carrer de Sant Josep i la Muralla de la Presó.

L'acte d'inauguració serà presidit per l'alcalde, Joan Antoni Baron, i tindrà lloc a les 19 hores. Prèviament està previst que el grup Los Labradores comencin a un cercavila pels carrers de l'entorn (inici a les 17.30 hores) i, després dels parlaments, s'oferirà un concert a càrrec del grup Gumbo Jazz Band i un espectacle a càrrec de Vídeo Dj Willy, que combinarà la projecció d'imatges sobre la façana d'un dels edificis de La Riera amb música electrònica.

Descripció de les obres realitzades

Les obres representen l'ampliació de la zona de vianants del centre de la ciutat i la continuïtat de la reurbanització iniciada en el tram baix de La Riera l'any 1997, que va representar un impuls en la consolidació d'aquest carrer com a eix comercial de Mataró.

El projecte segueix el mateix criteri d'urbanització del tram que ja era de vianants, pavimentant a un sol nivell les voreres i la calçada amb pedra natural granítica i alineant l'arbrat.

Les obres les ha realitzat l'empresa PAVIBAR i, en una fase prèvia, es van fer també prospeccions arqueològiques , les quals van ser executades per l'empresa ÀTICS.

La inversió total realitzada en aquest indret és de 1.078.434,3 euros, finançats per l'Ajuntament amb un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de 300.000 euros i de la Generalitat de Catalunya de 256.300 euros.

Els detalls

L'àmbit on s'ha actuat compren 3.650 m2, que inclouen els 215 m de La Riera i el carrer d'en Pedró.

L'enllumenat públic s'ha renovat totalment i s'han instal·lat 21 fanals nous, iguals que els que hi havia en el tram inferior de La Riera. També s'ha seguit el mateix criteri amb l'arbrat: els til·lers que hi havia (que estaven en procés degeneratiu a nivell fitosanitari) han estat substituïts per 42 Tells de fulla gran. S'han conservat, en canvi, els plàtans del tram comprès entre el carrer Bonaire i el carrer de la Presó, que presenten les mateixes característiques que els del tram superior de La Riera (fins a la plaça d'Espanya). Tota la nova jardineria compta amb rec automàtic.

Les obres es completen amb la instal·lació de 3 mòduls de contenidors soterrats d'escombraries i amb la col·locació de nous elements de mobiliari, com ara 11 bancs, 8 cadires de fusta i 6 papereres.

Noves mesures de circulació al centre

La conversió d'aquest tram de La Riera en zona de vianants ha implicat la revisió de la mobilitat a la zona, limitant l'accés del trànsit rodat només als residents i a aquells que han de realitzar operacions de càrrega i descàrrega. Les mesures entren en vigor l'endemà de la inauguració, el dia 13 de febrer.

-Residents del centre amb accés pel carrer de Sant Josep.

L'Ajuntament ha enviat als veïns de la zona una carta explicativa de les noves mesures de circulació, juntament amb la tarja i l'adhesiu que els acredita com a residents. Amb aquesta tarja és possible accionar el nou sistema de control d'accés al centre des del carrer de Sant Josep (pilones situades a la confluència amb la plaça de les Tereses i també a la confluència amb el carrer d'en Moles).

-Operacions de càrrega i descàrrega amb accés pel carrer de Sant Josep.

Les operacions de càrrega i descàrrega es poden fer en el següent horari: de dilluns a divendres de 8 a 12 hores i de 15 a 18 hores, i dissabtes feiners, de 8 a 12 hores.

-Accés a l'aparcament de La Riera.

L'accés a l'aparcament públic de La Riera es realitzarà a través del carrer d'en Moles.