Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura la Casa de la Música Popular amb FAST3 i Mastretta en concert

Escoltar

Mataró inaugura la Casa de la Música Popular amb FAST3 i Mastretta en concert

Demà divendres, dia 4 de març, s'inaugura la Casa de la Música Popular de Mataró, un projecte fruit del conveni de col·laboració que es va signar el passat mes de desembre entre la cooperativa de treball associat sense afany de lucre Visualsonora SCCL, més coneguda com a CLAP, l'Ajuntament de Mataró i l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

L'acte d'inauguració tindrà lloc a les 20 hores a la Sala CLAP (carrer de Serra i Moret, 4) i estarà presidit per l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón, el director de l'ICIC, Xavier Marcé, i el representant del CLAP, Jordi Herreruela.

Les portes del CLAP s'obriran cap a les 19.30 hores, i com a plat fort de la vetllada hi hauran les actuacions gratuïtes de Fast3 i Mastretta. Els primers actuaran a les 20:00 hores a la Sala petita, mentre que Mastretta ho faran a les 22:00 hores a la Sala gran.

Una iniciativa pionera

La Casa de la Música Popular és una proposta pionera, que consisteix en un nou model d'equipament cultural de titularitat privada amb vocació de servei públic, la finalitat del qual és essencialment la formació, creació, exhibició i difusió de la música popular a Catalunya.

Els objectius prioritaris d'aquest projecte són: contribuir a la normalització de la música popular i moderna catalana; dotar d'eines de creació, experimentació i exhibició als creadors i artistes; fomentar la creació de nous públics; acostar la cultura als joves, enfortir el teixit de la indústria musical a Catalunya; afavorir la diversitat enfront l'homogeneïtzació i fomentar la participació ciutadana, com consta en el conveni.

Pel que fa a les aportacions econòmiques, l'acord, amb una vigència de tres anys, preveu que l'Ajuntament de Mataró destini una aportació màxima de 270.000 euros; l'ICIC, de 120.000 euros i el CLAP de 180.000 euros. L'entitat aporta, com a infraestructura, la sala CLAP que consta de dues sales per a concerts i un estudi d'enregistrament i afegirà un altre local amb un total de 17 cabines d'assaig.