Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró transforma en via urbana el tram de la N-II entre la Porta Laietana i la rotonda del Rengle

Escoltar

Mataró transforma en via urbana el tram de la N-II entre la Porta Laietana i la rotonda del Rengle

La carretera de Barcelona (N-II), entre la Porta Laietana i la rotonda del Rengle, s'ha obert avui al trànsit després de l'acabament de les obres de reurbanització efectuades en aquest tram de la via, que ha executat l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA. Les obres, que han suposat la transformació d'aquest tram de la carretera en via urbana, formen part de la urbanització del sector del Rengle.

L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i ha comptat amb la presència del delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel.

Les obres dutes a terme a la carretera de Barcelona (N-II) han afectat a un tram de 627 metres de via. Aquesta l'integren dues calçades centrals de set metres d'amplada, separades per una mitjana. Amb l'objectiu de millorar l'ordenació dels trànsit, també s'ha construït una rotonda de 46 metres de diàmetre.

D'altra banda, també s'ha dut a terme la rehabilitació de la calçada lateral del costat muntanya i la construcció d'una de nova al costat mar. Al llarg de la nova calçada lateral, s'ha construït una vorera de 9 metres d'amplada.

A més, s'ha plantat diversos tipus de vegetació en una superfície de 1.320 metres quadrats, així com 91 palmeres a les mitjanes. També està previst plantar un total de 187 arbres al llarg de les voreres de les calçades laterals.

El sector del Rengle

La reconversió d'aquest tram en una via urbana forma part del projecte d'urbanització del sector del Rengle que du a terme l'empresa municipal PUMSA. Aquesta urbanització ha comptat amb una inversió de 12 milions d'euros que es finançaran amb les plusvàlues generades en el sector.

El sector ocupa una superfície total de 175.000 m2. Al Rengle s'instal·larà el Parc TecnoCampus, l'edifici de serveis destinats a la innovació i a la recerca que allotjarà un centre tecnològic, la incubadora d'empreses, la seu del TecnoCampus i un centre de reunions amb una capacitat per a 300 persones.

El Rengle també allotjarà oficines, hotels i activitats comercials i econòmiques en general, així com prop de 400 habitatges, el 30% dels quals seran de protecció oficial.