Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protecció Civil i la Creu Roja organitzen xerrades per millorar l'autoprotecció davant d'accidents domèstics

Escoltar

Protecció Civil i la Creu Roja organitzen xerrades per millorar l'autoprotecció davant d'accidents domèstics

El Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament i la Creu Roja de Mataró han posat en marxa una campanya per millorar la capacitat d'autoprotecció dels ciutadans. L'objectiu d'aquesta campanya, que s'emmarca dins del programa de Protecció Civil del Pla de Seguretat local de Mataró, és evitar els accidents domèstics i d'oci més habituals i reduir-ne les conseqüències.

La campanya consisteix en una sèrie de xerrades que seran dutes a terme per formadors de la Creu Roja. En aquestes xerrades, es facilitarà informació sobre els riscos i mesures preventives més habituals; per exemple, s'explicarà com funciona un extintor, com fer una trucada d'emergència o com aturar una hemorràgia.

Les comunitats de veïns que vulguin participar en aquestes xerrades de manera gratuïta s'hauran de posar en contacte amb la Creu Roja o amb el telèfon d'informació ciutadana 010 per tal de trobar un dia i una hora per dur-la a terme. L'Ajuntament facilitarà que les xerrades es puguin dur a terme en equipaments municipals.

Dades sobre accidents domèstics i d'oci

Segons l'informe de Detecció d'Accidents Domèstics i d'Oci (DADO) del Ministerio de Sanidad y Consumo, el 2004 es varen produir 1.671.956 accidents domèstics i d'oci a Espanya. El grup de més risc són els individus entre els 25 i 44 anys; les dones estan més afectades que els homes per aquest tipus d'accidents, un 58,7%, i habitualment es produeixen en dies laborables entre les 9 i 12 h i les 17 i 20 h.