Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA enllesteix la nau industrial que permetrà a l'empresa tèxtil BONFIL deixar lliure la fàbrica Cabot i Barba

Escoltar

PUMSA enllesteix la nau industrial que permetrà a l'empresa tèxtil BONFIL deixar lliure la fàbrica Cabot i Barba

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el president de l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA, Arcadi Vilert, ha visitat aquest migdia la que serà la nova seu de l'empresa BONFIL, SA, un edifici industrial que ha aixecat PUMSA al polígon de Les Hortes del Camí Ral.

Properament, l'empresa tèxtil deixarà el seu actual emplaçament de l'antiga Fàbrica Cabot i Barba, que està catalogada com a patrimoni arquitectònic de la ciutat i que es destinarà a d'altres usos més adequats a la seva ubicació urbana.

La nova nau està situada a la Via Sèrgia 51-53, cantonada carrer de la bobinadora, 55, del polígon Industrial "Les Hortes del Camí Ral" i representa una inversió de 2.196.175 euros.

PUMSA va signar un conveni amb l'empresa BONFIL SA, propietària de les 3 naus situades al carrer Churruca 86-90 de Mataró i conegudes com l'antiga Fàbrica Cabot i Barba, per traslladar-se al nou edifici. Les antigues naus van ser catalogades d'interès patrimonial segons el Pla General Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró de 1999. Mitjançant aquest acord, BONFIL, SA augmentarà la seva competitivitat amb unes noves instal·lacions i la ciutat podrà conservar l'antiga fàbrica mataronina.

L'acord també respon als objectius de les modificacions del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) entre els que destaquen la reubicació de les empreses del centre als polígons industrials, fet que contribueix descongestionar Mataró i millorar la mobilitat i la qualitat de vida dels ciutadans.

Una nova seu de 3.533 m2

La construcció de l'edifici, promoguda per PUMSA i adjudicada mitjançant concurs públic a l'empresa Promoción e Ingeniería de obras S.A. (PROINOSA), es va iniciar el mes d'abril de 2003 i compta amb una superfície construïda de 3.533 metres quadrats distribuïts de la següent manera: planta soterrani (1.367.55 m2), planta baixa (1.367.55 m2) i primera planta (798.25 m2).

D'acord amb la normativa local, s'han previst 24 places d'aparcament corresponents a una plaça per cada 150 metres quadrats, situades totes elles en el pati exterior de l'edifici. L'accés a les naus de la planta baixa serà directament pel Carrer de la Bobinadora i la comunicació vertical entre les plantes està formada per un nucli principal amb escala i ascensor que les comunica a totes elles. Una escala interior i un muntacàrregues comuniquen la planta soterrani amb la nau 1 de la planta baixa.

Aquest projecte s'emmarca en el Pla General de Mataró i el Pla Parcial específic de "Les hortes del Camí Ral" i ha seguit la llei 20/1991 sobre supressió de les barreres arquitectòniques i el Reglament de Seguretat contraincendis en els establiments industrials, aprovada pel Reial Decret 786/2001 de 6 de juliol. En clau urbanística, la zona està qualificada com a zona d'indústria-terciària.