Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tecnocampus entra a l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya

Escoltar

Tecnocampus entra a l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya

TecnoCampusMataró ha donat un nou pas i s'ha convertit en nou membre de l'Associació de Parcs Científics y Tecnològics d'Espanya (APTE). L'entitat, que manté acords amb el Ministeri de Ciència i Tecnologia, promou a Espanya els parcs tecnològics per fomentar la innovació, la transferència del coneixement cap a les empreses i el desenvolupament econòmic del país el que beneficiarà a partir d'ara a Mataró i el Maresme.

L'entrada al principal organisme que engloba a tots els parcs científics i tecnològics d'Espanya permet al TecnoCampusMataró beneficiar-se de l'experiència dels principals parcs espanyols i internacionals i també dels acords que manté l'APTE amb entitats com el Ministeri de Ciència y Tecnologia o l'Associació Internacional de Parcs Científics i Tecnològics (IASP).

El que promou l'APTE i també a partir d'ara el TecnoCampusMataró,, però en l'àmbit de Mataró i Maresme, és el foment de la innovació i la transferència d'aquest coneixement innovador cap a les empreses i la societat per tal de contribuir al desenvolupament econòmic del territori.

L'APTE es va crear el 1988, promoguda per les comunitats autònomes. L'èxit dels primers parcs tecnològics ha fet que universitats, ajuntaments i iniciatives privades promoguin aquests parcs i s'incorporin a l'entitat. L'APTE compta amb 51 membres, distribuïts en 16 comunitats autònomes diferents i ofereix als nous membres el recolzament necessari i l'assessorament dels ja consolidats.

El desenvolupament de tots aquests projectes, entre els quals es troba TecnoCampusMataró, està íntimament lligat a la creació d'un bon futur per al sistema d'innovació espanyol. Segons l'APTE, els parcs científics i tecnològics a Espanya ocuparan un lloc de gran importància en el mapa de la innovació i la tecnologia per crear productes i serveis de valor afegit a tot el país.