Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró presenta la segona edició dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia"

Escoltar

TecnoCampusMataró presenta la segona edició dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia"

La presidenta de la Fundació Tecnocampus, Pilar González Agàpito, ha presentat aquest matí la segona edició dels cursos i tallers gratuïts "Posa't al dia". La iniciativa, que es va fer amb èxit l'any passat, està adreçada als ciutadans que necessiten formar-se en noves tecnologies o volen ampliar els seus coneixements en la matèria.

Entre el 28 de febrer i el 30 de juny s'impartiran 107 tallers (de 17 temàtiques) i 8 cursos InfoCATix de programari lliure en català (que tractaran 3 àmbits diferents). Els tallers i cursos estan repartits en un total de 489 hores lectives i ofereixen un total de 856 places.

Els tallers consten d'una única sessió de tres hores diàries, que es farà de dilluns a dissabte al Casal de Joves, i seran impartits per professors de la TecnoEscola. Els cursos d'InfoCATIX es faran també al Casal de Joves. Les inscripcions als cursos i tallers poden formalitzar-se a partir d'avui mitjançant el web de TecnoCampusMataró, on també es pot trobar tota la informació sobre els cursos, el telèfon 010 i les Oficines d'Atenció Ciutadana (OFIAC) de la ciutat.

Novetats més detacades

Amb l'objectiu d'evitar la possible fractura entre les persones que tenen accés a les noves tecnologies i les que no en tenen, la segona edició de "Posa't al dia" ha reforçat especialment els tallers i cursos d'iniciació, els de més èxit l'any passat, que suposen un 50% de les hores lectives.

L'altra novetat d'enguany és el "Curs InfoCATix", que té la finalitat d'iniciar a la població en el programari lliure en català. En total, s'ofereixen 8 cursos "InfoCATix" de 24 hores lectives cada un (192 hores), que s'impartiran dos dies per setmana en sessions de matí o tarda i podran formar a 64 persones.

El programa "Posa't al dia" està organitzat per TecnoCampusMataró, l'Ajuntament de Mataró i la TecnoEscola. La iniciativa té també el suport de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració de capgros.com, l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, Establiments Miró, Mataró Wireless i el Fons Social Europeu.

Balanç de la primera edició

La primera edició del programa "Posa't al dia" va formar 720 persones. El 75,14% (541 persones) van realitzar cursos d'iniciació, mentre que el 24,86% restant (179 persones) van fer els cursos específics.

Els tallers i cursos gratuïts complementen l'oferta formativa que s'imparteix a l'Escola d'Adults a través de l'Institut Municipal d'Educació. Aquests tallers, conjuntament amb l'establiment de punts d'accés gratuïts a Internet a la ciutat de Mataró, s'engloben dins del marc del pla de connexió social del Programa d'Actuació Municipal. La finalitat és fer de Mataró una ciutat tecnològicament avançada i on els seus ciutadans tenen un major contacte amb les noves tecnologies de la informació.