Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un equip d'agents cívics i ambientals sensibilitzaran els veïns sobre la recollida selectiva, l'estalvi d'aigua i el civisme

Escoltar

Un equip d'agents cívics i ambientals sensibilitzaran els veïns sobre la recollida selectiva, l'estalvi d'aigua i el civisme

L'Ajuntament de Mataró compta des d'aquest mes amb un equip d'agents cívics i ambientals. Els agents tindran com a objectiu sensibilitzar els veïns sobre la importància d'adoptar comportaments que millorin la convivència ciutadana i fomentin el respecte i la conservació del medi ambient.

L'equip està format per un coordinador i set informadors. Tots ells han estat contractats mitjançant els projectes subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya del departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i que s'emmarquen dins els Plans d'Ocupació de l'IMPEM per fomentar el treball entre els col·lectius d'aturats majors de 45 anys, dones, joves o immigrants.

Els agents duran a terme tres campanyes de gener a juny. Abans de l'inici de cadascuna d'elles, les persones contractades rebran formació específica en habilitats comunicatives i sobre la informació que han de transmetre als ciutadans.

La primera de les actuacions, que va començar ahir i finalitzarà el 18 de febrer, consisteix a sensibilitzar la població sobre la recollida selectiva dels residus domèstics. Els agents visiten els domicilis propers a aquells punts dels barris de Rocafonda-El Palau i Cerdanyola on l'Ajuntament ha detectat problemes en la utilització dels diferents contenidors de recollida selectiva per explicar als veïns com han de fer la separació de les deixalles.

La segona campanya es farà de febrer a maig i té com a objectiu promoure l'estalvi domèstic d'aigua. Els agents visitaran els domicilis dels veïns en els sectors de la ciutat on s'ha detectat un consum elevat d'aigua. La seva missió serà, en aquest cas, difondre consells i bones pràctiques per minorar el consum, com instal·lar a les aixetes i cisternes mecanismes per facilitar l'estalvi d'aigua. Els informadors explicaran als veïns com instal·lar aquests dispositius.

Per últim, entre maig i juny els agents cívics faran una campanya al carrer per promoure el bon ús de l'espai públic i difondre part del contingut de la nova ordenança de civisme. L'equip informarà els usuaris de parcs, places i carrers en general i, especialment, a aquelles persones que no observen comportaments correctes.

La creació de l'equip d'agents cívics s'inclou dins el Pla d'Acció pel Civisme a Mataró.