Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un estudi definirà les actuacions necessàries per a la futura remodelació del mercat de la plaça de Cuba

Escoltar

Un estudi definirà les actuacions necessàries per a la futura remodelació del mercat de la plaça de Cuba

El president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, Antoni Civit, i el president del Consell d'Administració de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Jordi Portabella, han signat avui un conveni de col·laboració entre les dues institucions per tal d'elaborar un estudi comercial per a la revitalització i la reordenació física i comercial del mercat municipal de la plaça de Cuba.

La signatura d'aquest conveni forma part del procés requerit per a la posterior elaboració del projecte bàsic de reforma de l'equipament, el qual ha de ser elaborat aquest any 2005 segons que va acordar el Ple de l'Ajuntament del setembre passat i que consta al Pla d'Actuació Municipal (PAM).

El conveni, que vol iniciar un procés per a la millora comercial del mercat de la plaça de Cuba, acorda realitzar un estudi previ de caràcter comercial que formularà propostes encaminades a la seva millora i reordenació comercial i alhora donarà pautes per a les reformes estructurals que calgui fer.

Així, l'IMMB elaborarà un estudi sobre l'oferta i la diversificació dels productes que estan presents en el mercat (mix comercial), a més d'una avaluació de la viabilitat i la idoneïtat de la introducció de noves denominacions amb la finalitat última de dinamitzar i impulsar el mercat.

L'estudi inclourà el recull, l'anàlisi i la valoració de dades necessàries per formular propostes de millora. Aquestes propostes es realitzaran tenint en compte els acords i conclusions sorgides del procés de debat realitzat per l'IMPEM amb els venedors del mercat i les aportacions del comerç de l'entorn.

El Consell Municipal de l'IMPEM i el Govern municipal han aprovat les línies d'actuació per donar aquest impuls al procés de reforma que ja contempla el Programa d'Orientació per als Equipaments Comercials (POEC) aprovat el gener de 2004.