Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte de creació de continguts de realitat virtual guanya la IV Edició dels Premis Cre@tic

Escoltar

Un projecte de creació de continguts de realitat virtual guanya la IV Edició dels Premis Cre@tic

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit aquesta tarda l'acte de lliurament de la IV Edició dels Premis Cre@tic. El màxim guardó d'aquest certamen, dotat amb 6.000 €, l'ha guanyat el projecte empresarial Foxindiana, dedicat a la creació de continguts de realitat virtual com ara ambients simulats en 3D i videojocs.

El segon premi, de 3.000 €, ha estat per a Actech, empresa dedicada als projectes de videovigilància remota a través de càmeres IP. El tercer ha estat per a Engtel, un projecte d'innovacions domòtiques i de tecnologia per a la llar que ha guanyat 1.500 €. El jurat també ha fet una menció especial per a Autonoms.net, projecte de creació d'una xarxa on line de treballadors autònoms.

A banda dels premiats, la resta de projectes que s'han presentat enguany són:

-         Extreme-Micro: sol·lucions telemàtiques per a la PIME

-         Maresmàtica software: aplicacions informàtiques per al sector turístic

-         Innova-IT: automatització industrial

-         Innovagràfic: solucions gràfiques per a la comunicació, consultoria i formació per al sector de les arts gràfiques

-         Bambuc: desenvolupament de programari a mida per al sector tèxtil

-         Sedna Technologies: projectes integrals de telecomunicacions i domòtica

-         Construbusca: serveis d'informació on line per al sector de la construcció

A més dels premis en metàl·lic, els guanyadors del certamen es podran convertir en empresa adherida a la Incubadora, i accedir als serveis d'assessorament que ofereix aquesta.

L'objectiu d'aquests premis, que estan dotats amb un total d'11.500 €, és promoure la iniciativa empresarial dins l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació i contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Mataró mitjançant el suport econòmic i logístic a nous projectes empresarials.

Un projecte de control de flotes, accèssit de l'EUPMT

L'accèssit que entrega l'Escola Universitària Politècnica del Maresme (EUPMT) al millor projecte de final de carrera ha estat per a Luís Ortiz, que ha ideat un sistema per controlar la posició exacta i en temps real d'una flota de vehicles industrials. Aquest accèssit està dotat amb 600 €.

La resta de treballs presentats eren un de muntatge de mobles en 3D, un altre d'eines d'atac per màquines i un motor de recerca per a Internet.

Els premis Cre@tic són una iniciativa de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), i compten amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR), Gentic, la Diputació de Barcelona, l'EUPMT, Intercom, el Pacte Local per a l'Ocupació, el programa Innova de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Tecnocampus Mataró.

El jurat d'aquesta IV edició dels Premis Cre@tic ha estat format pel president de l'IMPEM, Antoni Civit; el director de programes estratègics de la FCR, Xavier Testar; el president de Gentic, Joan Mora; el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Teodoro Romero; el gerent de l'EUPMT, Ricard Bonastre; el director general d'Intercom, Antonio González; Jaume Roig, delegat del Pacte Local per l'Ocupació; el director del Programa Innova de la UPC, Francesc Solé; el subdirector general de Programes d'Autoempresa del departament de Treball de la Generalitat, Emili Torrente; i el director de Tecnocampus, Jordi Marín.