Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un projecte de producció de material audiovisual i gestió publicitària guanya la V edició dels Premis Cre@tic

Escoltar

Un projecte de producció de material audiovisual i gestió publicitària guanya la V edició dels Premis Cre@tic

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit aquesta tarda l'acte de lliurament de la V edició dels premis Cre@tic. L'objectiu d'aquests premis, dotats amb un total d'11.100 euros, és afavorir les iniciatives empresarials amb esperit emprenedor que es duguin a terme a Mataró en l'àmbit de les noves tecnologies de la informació i comunicació (TIC).

En aquesta edició s'han presentat 11 projectes. El màxim guardó d'aquest certamen, dotat amb 6.000 euros, l'ha guanyat Spotbus, un projecte dedicat al disseny, desenvolupament i producció de material audiovisual i gestió de canals audiovisuals i espais publicitaris en pantalles.

El segon premi, dotat amb 3.000 euros, l'ha guanyat Zen Programari Lliure, un projecte empresarial especialitzat en solucions basades en programari lliure, així com connexió de xarxes i veu IP.

El tercer premi, de 1.500 euros, ha estat per a Bambuc, un projecte orientat al desenvolupament de software empresarial, externalització de serveis, disseny web, consultoria en gestió d'informació per a la presa de decisions empresarials i gestió avançada de sistemes i comunicacions.

El jurat dels premis també ha volgut fer una menció especial al projecte Tecno Artes, adreçat al disseny, fabricació i comercialització de generadors elèctrics.

A banda dels premiats, la resta de projectes que s'han presentat enguany són:

  • Art-i-Tech: destinada a infografia i a les solucions web.
  • Xumetra Laribal Tic: Consultoria especialitzada en estudis, disseny, implantació i asessorament en innovacions de projectes informàtics per a petites i mitjanes empreses (pimes).
  • Alternologik: ofereix serveis de desenvolupament de projectes integrals de domòtica i sistemes d'àudio i vídeo per a habitatges, hotels, oficines i altres espais.
  • Sysdivision: prestació de serveis i desenvolupament de productes sota sistema Linux i programari lliure. Comencen amb 2 aplicacions específiques per al sector immobiliari i tèxtil.
  • MBTA Global 2020: servei integral de màrqueting i publicitat en processos de treball tecnològic.
  • Redinternet: Serveis gràfics i d'Internet, com disseny de pàgines web, botigues online, portals temàtics i serveis de servidor.
  • Sedna Engineering: projectes integrals de telecomunicacions i domòtica.

Accèssit de l'EUPMT

L'accèssit que entrega l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT) al millor projecte de final de carrera elaborat per alumnes del centre ha estat per a Xavier Martín, que ha projectat un sistema per detectar esdeveniments acústics i transformar-los en teleindicadors per alertar a persones amb discapacitat auditiva. Enguany s'havien presentat 10 projectes.

Organitzats per l'IMPEM, els Premis Cre@tic compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Fundació TecnoCampus, el Pacte Local per a l'Ocupació, l'EUPMT, el Programa INNOVA de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Generalitat de Catalunya, l'Associació Gentic, el Grupo Intercom, la Fundació Catalana per a la Recerca i el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (Cidem).