Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició al Museu de Mataró repassa la història de la immigració a Catalunya del franquisme a la democràcia

Escoltar

Una exposició al Museu de Mataró repassa la història de la immigració a Catalunya del franquisme a la democràcia

El Museu de Mataró acollirà des de demà dijous 17 de novembre i fins al 29 de gener de 2006 l'exposició "D'immigrants a ciutadans", una mostra que repassa la història de la immigració a Catalunya des del franquisme i fins a la recuperació de la democràcia.

L'exposició és una iniciativa del Museu d'Història de la Immigració de Catalunya de l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, la UAB-CEFIB (Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica), la Diputació de Barcelona i el Museu de Mataró.

El president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, inaugurarà la mostra demà dijous 17, a les 19.30 hores. A l'acte també es preveu l'assistència del diputat president de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Ruiz Novella, i de l'alcalde de Sant Adrià del Besòs, Jesús Maria Canga. La presentació de l'exposició anirà a càrrec de Martí Marín, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor dels textos de la mostra, que farà una visita comentada.

Continguts de la mostra

L'exposició reflexiona sobre el passat comú dels actuals habitants de Catalunya, basat en el mestissatge originat per les procedències diverses. La mostra se centra en les onades migratòries arribades en un passat molt recent: el període 1939-1975, que coincidí amb la dictadura del general Franco. Però també permet fer paral·lelismes entre el fenomen migratori que es dóna actualment, als inicis del segle XXI.

A la planta baixa del Museu es podrà veure la mostra itinerant impulsada des del Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, que està integrada per diferents plafons il·lustratius amb fotografies i textos de Martí Marín.

Com a aportació local a l'exposició, al primer pis es podran veure fotografies de Mataró de l'època, que il·lustren el fenomen migratori que, com la resta de Catalunya, va viure el municipi.