Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una exposició i una xerrada difonen els avantatges de la construcció sostenible

Escoltar

Una exposició i una xerrada difonen els avantatges de la construcció sostenible

Una exposició i una xerrada informativa divulgaran aquesta setmana a Mataró els avantatges de la construcció sostenible. Les dues accions, que tenen com a escenari la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, són una iniciativa de l'empresa municipal Prohabitatge Mataró SA, conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró, l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC) i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Aquests actes s'enmarquen dins la campanya que posa en marxa l'empresa municipal Prohabitatge "Per una construcció sostenible", que té previst desenvolupar diferents accions al llarg de 2005.

Xerrada sobre el nou decret

Demà dimarts 31, a les 12.30 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d'Occitània s/n) la xerrada "Presentació de l'avantprojecte de decret que regula l'adopció de criteris d'ecoeficiència als edificis". Genís Bargalló, president de Prohabitatge Mataró, obrirà la xerrada, que comptarà amb les ponències de Carles Salvador i Joan Josep Vives, tècnics de la Direcció General d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

L'avantprojecte de decret pel qual es regularà l'adopció de criteris d'ecoeficiència als edificis té com a objectiu promoure la sostenibilitat en els edificis de nova construcció, els procedents de reconversió d'antiga edificació o en els resultants d'una gran rehabilitació. Els paràmetres d'ecoeficiència es basen en els sistemes constructius, en els materials i en la gestió de l'aigua, els residus i l'energia.

Amb aquesta proposta, el Departament de Medi Ambient i Habitatge també vol iniciar un procés de canvi social en la manera de concebre, dissenyar, construir i utilitzar els edificis, no només els destinats a habitatges, sinó també els residencials públics, administratius, docents, hospitalaris i esportius, les piscines i els gimnasos. De fet, la proposta de decret vol avançar-se a la pròxima directiva europea d'eficiència energètica que entrarà en vigor a partir de gener de 2006 per als projectes d'edificació.

La construcció sostenible

D'altra banda, des d'avui i fins el 5 de juny es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra l'exposició "Bonacasa", que mostra la maqueta corresponent a un edifici de 18 habitatges integrat per dos mòduls, una zona enjardinada i una àrea de serveis, que reuneix les condicions òptimes de construcció sostenible amb el mínim impacte ambiental.

La mostra dóna a conèixer l'adaptació de les noves tecnologies i de determinats sistemes constructius per reduir l'impacte ambiental en la construcció i el funcionament d'un edifici d'habitatges. La maqueta, a escala 1/20, fa 360 x 70 x 60 cm. S'ha fet de metacrilat i la seva base s'ha envernissat i pintat en colors realistes.

Els horaris de l'exposició són els següents:

  • Dilluns: de 16.00 a 20.30 h.
  • De dimarts a divendres: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30 h
  • Dissabte: de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h