Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró finalitza les obres de renovació del clavegueram i reurbanització del carrer d'Agustín Moreto

Escoltar

Aigües de Mataró finalitza les obres de renovació del clavegueram i reurbanització del carrer d'Agustín Moreto

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit aquest matí la visita oficial al carrer d'Agustín Moreto amb motiu de la finalització de les obres de renovació de la xarxa de clavegueram i de nova urbanització en el tram comprès entre els carrers de Mata i d'Enric Prat de la Riba. Els treballs han estat executats per l'empresa municipal Aigües de Mataró, SA, amb el suport del Servei d'Obres de l'Ajuntament.

La renovació de la xarxa de clavegueram en aquest carrer era una actuació inclosa en el Pla Director del Clavegueram de Mataró. S'ha col·locat un nou col·lector de 143 metres de llarg amb tub de PVC estructurat de 63 centímetres de diàmetre en un dels seus trams i 50 centímetres en l'altre. Les escomeses als habitatges també s'han renovat i s'han substituït els claveguerons en mal estat. També s'hi han construït dos nous pous de registre.

La reurbanització

El tram reurbanitzat ocupa una superfície de 1.425 m2. Per a la calçada s'ha utilitzat aglomerat asfàltic en calent, la zona d'aparcament s'ha pavimentat amb llamborda de formigó colorejat i les voreres amb peces de morter de ciment.

La reurbanització ha comportat una millora de l'accessibilitat: s'han ampliat les voreres, s'han ordenaran les zones d'estacionament i s'han eliminat les barreres arquitectòniques. A la cruïlla amb el carrer d'Enric Prat de la Riba s'ha modificat el parterre i el paviment de pedra natural existent, per tal d'adaptar-se a la nova vorera del carrer d'Agustín Moreto.

Pel que fa a l'arbrat viari, s'hi ha plantat fotínies de la varietat Fraseri Red-Robin, que es caracteritza pels seus fruits de color vermell.

També s'ha renovat l'enllumenat públic del carrer. El nou consisteix en llumeneres esfèriques muntades sobre columnes de 4 metres d'alçada. S'utilitzen làmpades de 100 W, de vapor de sodi, per aconseguir una major eficiència energètica. Els fanals, de la mateixa manera que l'arbrat, estan col·locats a un sol costat del carrer, separats 12 metres entre ells. A l'altra banda del carrer s'ha disposat la zona d'aparcament.

S'han posat canalitzacions per preveure el futur soterrament de les línies elèctriques a la cruïlla amb el carrer de Mata i, a tot el tram del carrer d'Agustín Moreto, també s'han posat canalitzacions per col·locar línies telefòniques.

Les obres, que van començar a mitjan juny, les ha executat l'empresa García-Cano e Hijos per un import d'adjudicació de 261.274 euros. L'actuació s'emmarca dins el Pla Integral del Centre-Eixample-Havana.