Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença a funcionar el laboratori del projecte T-GOVERN

Escoltar

Comença a funcionar el laboratori del projecte T-GOVERN

Aquesta setmana han començat a funcionar els laboratoris del projecte T-GOVERN, que és una prova pilot destinada a estudiar la viabilitat i la posada en marxa de serveis d'atenció ciutadana a través de la Televisió Digital Terrestre (TDT).

En aquest projecte hi participen la Generalitat i els Ajuntaments de Mataró i Vilanova. La iniciativa es desenvolupa a través de l'empresa pública Activa Multimèdia Digital i està assistida per tècnics de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV).

El laboratori de Mataró està instal·lat a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i per ell estan passant des de dilluns els usuaris que participen en l'estudi. Les proves es fan de manera individual entre les 15 i les 21 hores i duren aproximadament uns 30 minuts amb cada persona, que ha estat seleccionada aleatòriament entre la població.

Durant mitja hora es permet a l'usuari navegar pels serveis de TDT que han estat dissenyats expressament per a la prova, però que contenen continguts reals i actualitzats sobre diferents projectes i serveis de l'administració, tant municipal com autonòmica. Als serveis s'accedeix a través del comandament a distància de la televisió, mentre s'està visualitzant un canal local de televisió.

El projecte T-GOVERN estudia tant la tecnologia, com la resposta i les necessitats dels usuaris potencials. Per a estudiar determinats aspectes tècnics s'han seleccionat un grup d'estudiants de l'EUPMt que faran noves propostes per a experimentar en la segona fase del projecte, que tindrà lloc al desembre.