Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Digital es constitueix per fer realitat la primera televisió digital local pública del Maresme

Escoltar

El Consorci Digital es constitueix per fer realitat la primera televisió digital local pública del Maresme

Alcaldes i càrrecs electes de 13 ajuntaments del centre i sud de la comarca, juntament amb el Consell Comarcal de Maresme, han constituït aquest migdia el consorci encarregat de fer realitat el primer canal públic local de Televisió Digital Terrestre (TDT) del Maresme.

A la comarca hi ha assignats administrativament 4 canals de televisió local de TDT, dos públics i dos privats. Aquests últims van ser concedits per mitjà de concurs públic a Televisió de Mataró i Canal Català Maresme.

El Consorci Digital Mataró-Maresme està format pels ajuntaments de Mataró, El Masnou, Argentona, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Vilassar de Dalt, Tiana, Teià, Cabrils, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera de Mar, Caldes d'Estrac i el Consell Comarcal del Maresme.

Òrgans de govern

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha estat escollit president del consorci i s'han establert 5 vice-presidències, que són ocupades pels alcaldes de Cabrils, Manuel Pérez (CiU); Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas (GEVD); Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros (PP); i Alella, Andreu Francisco (ERC). La cinquena vice-presidència queda vacant en previsió que altres ens vulguin incorporar-se més endavant.

La comissió executiva estarà formada per aquests membres i hi participarà amb veu però sense vot el director del consorci, Jordi Marin.

El consorci escollirà properament també un consell assessor i consultiu, format per 15 persones: representants dels partits polítics, professionals de reconegut prestigi i representants d'entitats ciutadanes.

% Participació, segons els habitants

Els membres del consorci han aprovat també en la primera sessió ordinària els percentatges de participació en l'ens, que encarregarà la gestió de la televisió, que determinen la quota que aporten els ajuntaments. El criteri de repartiment dels percentatges és el número d'habitants de les poblacions.

Així: Mataró participa amb un 51,32 %, El Masnou amb un 9,44%, Argentona amb un 4,78%, Premià de Dalt amb un 4,30%, Sant Andreu de Llavaneres amb un 4,16 %, Vilassar de Dalt amb un 3,83%, Tiana amb un 3,12%, Teià amb un 2,57%, Cabrils amb un 2,51%, Sant Vicenç de Montalt amb un 2,09%, Cabrera de Mar amb un 1,81% i Caldes d'Estrac amb un 1,10%. El Consell Comarcal aportarà un 5%.

Acords plenaris


L'acord de participació en el consorci i els estatuts del mateix han d'haver estat aprovats prèviament pels plens de les administracions participants. Els plens dels ajuntaments de Premià de Mar i Montgat van aprovar els esmentats acords i, per tant, malgrat que avui no han formalitzat la seva participació en el consorci poden adherir-se més endavant.

En el cas de Mataró, l'acord es va prendre el passat 7 de setembre.