Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional de la Música concentrarà les activitats en escenaris davant l'Ajuntament i a la plaça de Santa Anna

Escoltar

El Dia Internacional de la Música concentrarà les activitats en escenaris davant l'Ajuntament i a la plaça de Santa Anna

Amb motiu de la celebració el proper 21 de juny del Dia Internacional de la Música, el Patronat Municipal de Cultura (PMC) i el Col·lectiu de Músics del Maresme amb la col·laboració de les escoles de música de la ciutat han organitzat una sèrie d'activitats que es concentraran el cap de setmana del 17 i 18 de juny.

El programa l'han presentat aquest matí en roda de premsa el president del Patronat Municipal de Cultura, Jaume Graupera, i el president del Col·lectiu de Músics del Maresme, Xavier Doló. Alhora també s'ha donat a conèixer les bases del concurs per triar la sintonia de la futura ràdio municipal, Mataró Ràdio.

Les actuacions es faran en tres escenaris que s'han muntat un davant l'Ajuntament de petit format i dos de més grans a la plaça de Santa Anna. Concentrar les actuacions en dos indrets s'ha fet per centralitzar la música i que aquesta s'escolti en tot moment.

Els grups que vulguin participar en les actuacions al carrer del 17 de juny hauran d'inscriure's fins a l'1 de juny al PMC (carrer de Sant Josep, 9). Els grups poden pertànyer a qualsevol estil musical. A partir del 5 de juny se'ls indicarà quin serà el seu lloc d'actuació.

Enguany, a diferència d'altres anys, no hi haurà concurs per triar el grup que tocarà a Les Santes. Per a la Festa Major s'ha programat que hi haurà un escenari durant tota la setmana on els grups musicals aniran interpretant el seu repertori de manera contínua.

Programa del Dia de la Música

. Dissabte 17 de juny
De 12 a 14 h, a la plaça de Santa Anna es farà una actuació musical a càrrec de les formacions de les escoles de música Aula de Música Masafrets, Escola de Música Imma Planas, Escola de Música El Carreró, Centre d'Estudis Musicals Cabezudo, Escola de Música Treset i Escola de Música Liceu Mataró.

A partir de les 17.30 h, a la plaça de Santa Anna i davant de l'Ajuntament, i haurà les actuacions de tots aquells músics i grups inscrits.

. Diumenge 18 de juny
A la plaça de Santa Anna s'hi durà a terme 1a Trobada-concert de les Escoles de Música de Mataró que presentaran el seu projecte "Mataró Sona". El projecte consisteix, a partir de les 10 h, en una activitat interna a l'Escola Pia Santa Anna: una "Master Class" a càrrec de professionals de renom que treballaran un repertori ja estudiat en les escoles dels alumnes que hi assistiran. I a partir de les 19 h hi haurà un concert a l'escenari de la plaça de Santa Anna a càrrec de tres formacions integrades per alumnes de totes les escoles de música: una orquestra simfònica, una camerata de guitarres i una Big Band.

. Dimarts 20 de juny
A les 20 h a Can Palauet tindrà lloc una conferència sobre la Plataforma de Autoeditores (PAE) que anirà a càrrec de Josep Coll, coordinador de l'entitat. La PAE és un moviment associatiu que ha creat el seu propi segell discogràfic (Ediciones PAE) sense ànim de lucre i a disposició de qualsevol músic. Entre les seves tasques també hi ha l'assessorament jurídic gratuït, la realització de les gestions burocràtiques o facilitar els contactes que poden ser d'utilitat als músics o grups que ho necessitin.

A les 20 h al Casal Nova Aliança hi haurà el concert Qui era Mozart?, concert de cloenda del cicle d'activitats commemoratives del 250è aniversari del naixement del compositor. El concert anirà a càrrec de l'Orquestra de Cambra del Maresme, la Jove Orquestra Iluro i professors i alumnes de l'Aula de Música Masafrets.

Concurs de la sintonia per a Mataró Ràdio

L'Ajuntament juntament amb el Col·lectiu de Músics del Maresme han convocat un concurs per escollir la sintonia per a la nova emissora municipal Mataró Ràdio.

El concurs està adreçat als compositors i músics de Mataró, vinculats a la ciutat o membres del Col·lectiu de Músics del Maresme. Els interessats poden presentar els seus treballs a partir d'avui i fins al 16 de juny al PMC. El veredicte es donarà a conèixer el 30 de juny en un acte a Can Palauet.

Les peces han de ser instrumentals, de qualsevol estil musical i amb una durada màxima de 3,30 minuts.

El jurat estarà format pels membres de la Comissió especial de Comunicació Audiovisual a Mataró, un representant del Col·lectiu de Músics del Maresme, un representant de les escoles de música de Mataró, un representant del Consorci de Comunicació Local i un músic especialista en sintonies lligat el món dels mitjans audiovisuals. Per a l'adjudicació dels premis, el jurat tindrà en compte els criteris d'identificació amb el mitjà radiofònic, de qualitat artística, de composició, de realització i el seu desenvolupament a nivell interpretatiu.

De les sintonies presentades se'n triaran 5, la guanyadora serà la que identificarà l'emissora i les 4 restants s'utilitzaran com a identificadores de programes específics de Mataró Ràdio. Per a més informació sobre el concurs: www.mataro.cat/mataroradio.