Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival "Mataró, Cruïlla de Cultures" presenta un ampli cartell amb Chambao, José Mercé, Khaled, i Anoushka Shankar

Escoltar

El festival "Mataró, Cruïlla de Cultures" presenta un ampli cartell amb Chambao, José Mercé, Khaled, i Anoushka Shankar

Dimecres 10 de maig va tenir lloc la roda de premsa de presentació de la segona edició del Festival de músiques "Mataró, Cruïlla de Cultures", que tindrà lloc entre el 23 de juny i el 23 de juliol a diferents indrets de la ciutat.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, va mostrar el total recolzament de la ciutat al Festival, que va definir com a metroplità, impur per la seva volguda barreja de cultures i ritmes, i exemple de concertació públic-privat. El Festival finalitza just abans de començar LES SANTES, Festa Major de Mataró.

Carles Sala, director d'Acció Cultural de ICUB-Ajuntament de Barcelona va actuar com amfitrió perquè la roda de premsa va tenir lloc al Palau de la Virreina i va mostrar molt interès en explorar les possibilitats de connexió i coordinació de les activitats culturals que es fan a les ciutats de l'anomenada àrea metropolitana.

El director del Festival, Jordi Herreruela, va explicar l'esforç que tots els implicats en el festival han realitzat en aquesta edició per consolidar aquesta iniciativa com a festival de referència per a les múisiques del món a Catalunya, a imatge de festivals ja veterans d' Espanya com la Mar de Músicas de Cartagena o el Pirineos Sur.

També va presentar el cartell d'aquesta segona edició que, fent un esforç més per descentralitzar la cultura al nostre país, espera atraure l'atenció de gent d'arreu, i de manera especial de Barcelona. Alguns dels 38 grups que participaran en aquesta edició son José Mercé, Femi Kuti, Khaled, Bersuit, Sargento García, X-Alfonso, Anoushka Shankar, Chambao, Muchachito Bombo Infierno, Miguel Poveda, Septeto Nacional de Cuba, Delinqüentes, Yerba Buena o Tiken Jah Fakoly .

El representant de l'ICIC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Edgar Garcia, va esmentar el decidit suport que el seu departament fa a aquesta iniciativa, assumint part del risc de dèficit que es pogués generar en aquesta edició de l'encara jove festival.

El pressupost d'aquest festival, que espera atraure uns 50.000 assistents, és de 350.000 euros. L'Ajuntament de Mataró aportarà enguany entre 90.000 i 100.000 euros, aportats pel Patronat Municipal de Cultura i per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica.