Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Maresme rebrà una subvenció de més de 95 milions d'euros per al finançament d'actuacions en matèria de residus

Escoltar

El Maresme rebrà una subvenció de més de 95 milions d'euros per al finançament d'actuacions en matèria de residus

L'alcalde i president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Joan Antoni Baron, i el conseller de Medi Ambient i Habitatge i president de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Francesc Baltasar, van signar el passat dilluns 16 d'octubre un conveni marc per al finançament d'actuacions en matèria de residus.

Amb una inversió de més de 95 milions d'euros l'ARC i el Consorci del Maresme han acordat destinar prop de 61 milions d'euros a la construcció de una nova planta per al tractament de la fracció resta que s'ubicarà al costat de la planta incineradora i que tindrà una capacitat de tractament de 190.000 tones/any.

Aquesta instal·lació respon al nou model de gestió de la brossa implantat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que estableix que la fracció resta ha de passar per un procés de triatge a fi de recuperar la matèria orgànica, el paper, el vidre, els plàstics i els metalls que conté. Aquest tractament contribueix a reduir la quantitat de rebuig.

L'ARC també finança, amb més de 34 milions d'euros, les millores a la planta incineradora de Mataró per adaptar-la a les característiques dels residus no aprofitables procedents de la planta de la fracció resta, un cop aquesta entri en funcionament l'any 2010.

Amb aquests instal·lacions, les 13 deixalleries de la comarca i la millora en les recollides selectives, el Pla d'acció per a la gestió dels residus municipals a Catalunya 2005-2012, que defineix el nou model de gestió de residus impulsat per la Generalitat amb la col·laboració dels ens locals, preveu assolir els objectius de valorització següents: 55% de matèria orgànica, 75% de vidre i paper, i 25% d'envasos lleugers.

Conveni amb la Diputació de Barcelona

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme també ha aprovat un conveni específic amb la Diputació de Barcelona, Xarxa de Municipis, de suport a les infraestructures i equipaments. Amb un import de finançament de 264.402,23 euros que es destinaran a les reformes a l'actual planta de triatge del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.