Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El mataroní Xavier Ubach dóna el seu fons d'art a l'Ajuntament

Escoltar

El mataroní Xavier Ubach dóna el seu fons d'art a l'Ajuntament

El Ple municipal va acceptar ahir, 2 de febrer, la donació a l'Ajuntament per part del mataroní Xavier Ubach del fons d'art de la seva propietat. El fons està format per 110 quadres, 12 escultures, 18 rajoles de ceràmica i 1 màquina de filmar super 8/mm.

Entre les obres d'art hi ha firmes de diferents autors locals i catalans, incloent autors locals, amb autògrafs i dedicatòries. En concret, hi ha pintures i escultures de reconeguts artistes locals, com Alfred Opisso, Josep Novellas, Emília de Torres o Rovira Brull, entre d'altres. També destaquen en el fons obres d'artistes com Eliseu Meifrén, Modest Urgell o Moscardó. Entre les obres donades també hi ha pintures del mateix donant, Xavier Ubach.

El fons inclou, així mateix, una màquina de filmar de la marca Paillard-Bolex que ha estat propietat d'Enric Fité, Joan Pruna i Santi Carreras.

Està previst que Xavier Ubach transmeti els drets inherents a la propietat de les obres, així com els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de les mateixes. Les obres s'incorporaran al fons del Museu de Mataró i seran gestionades pel Patronat Municipal de Cultura, que té previst realitzar en el futur una exposició per donar a conèixer el fons Ubach.